Virtuele tewaterlating VL.92 Balder

Je kunt deze haringlogger online bezoeken

Je kunt deze haringlogger online bezoeken

REGIO - Van de 13e tot de 17 eeuw was haringvangst de belangrijkste economische activiteit in Schiedam. Vanaf 1700 kwam de moutwijnindustrie op in onze stad en eind van de 18e eeuw was het wel gedaan met de haringvangst in onze stad. In buurstad Vlaardingen bleef de haringvangst langer van belang. Een schip waarmee op haring werd gevist vanuit Vlaardingen, de Balder, kun je nu online bezoeken.

De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF) stelden deze zomer gezamenlijk € 350.000 extra beschikbaar ter ondersteuning van creatieve oplossingen voor problemen veroorzaakt door de coronacrisis. De Stichting Zeillogger Balder in Vlaardingen kon dit jaar geen openstellingen, rondvaarten etc. realiseren. Wel was het mogelijk het multimediaproject ‘Beleef de Balder’ samen met MCW creative agency uit te voeren. 

Om toch de VL.92 Balder te kunnen bezoeken en het unieke verhaal te kunnen vertellen, is nu een online een virtueel bezoek aan het schip te brengen. "Met de laptop of tablet op schoot brengen wij je nu naar de Noordzee met al haar gevaren en beleef je het leven aan boord. Middels een prachtige game timeline ontdek je of je geschikt bent om een reis mee te gaan", schrijft Stichting Zeillogger Balder.

"Jaarlijks bezoeken honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en regio de VL.92 Balder. Deze presentatie is een prima uitgangspunt voor hun bezoek aan boord. Door de verschillende interactieve multimediale elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al zijn facetten en krijgen zij op een creatieve en afwisselende wijze kennis over het leven aan boord."

De presentatie/virtuele rondleiding is gratis online te volgen en als onderdeel van de website van de stichting opgenomen. Stap aan boord en Beleef de Balder via deze:
link.

Hier lees je meer over de Schiedamse haringvangst: http://scyedam.delinea.nl/kaleida/pagina.php?id=118

Hier lees je meer over de economische geschiedenis van Schiedam: https://geschiedenisvanzuidholland.nl/locatie/geschiedenis-van-schiedam


Illustratie door MCW Creative Angency

09-01-2021