Voor expositie 'Brand bij de branders'

Jenevermuseum zoekt mensen die branden gezien hebben

Jenevermuseum zoekt mensen die branden gezien hebben

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam zoekt Ooggetuigen van de brand van De Locomotief in 1985 en van de brand van molen De Walvisch in 1996.

De verhalen kunnen gebruikt worden voor de tentoonstelling “Brand bij de branders”, die van begin april 2023 tot begin juli 2023 in het museum te zien zal zijn. De branden van De Walvisch aan de Westvest, van De Locomotief aan de Lange Haven en ook de brand in 1901 van de stoombranderij De Kraton aan de Noordvestsingel krijgen daarin extra
aandacht, net als de veranderende brandweer.

"We zoeken burgers die de brand hebben gezien, bijvoorbeeld omwonenden, politiemensen,  brandweermannen en andere hulpverleners, journalisten en andere betrokkenen", zegt Kees Plaisier van het Jenevermuseum. Kees is bezig met de samenstelling van deze expositie. Heb je informatie voor hem of vragen aan hem dan kun je hem bereiken via kees@jenevermuseum.nl of 0629011009. 

Foto: de brand aan de panden van De Locomotief aan de Lange Haven 74 / 76; in deze panden is nu het Jenevermuseum gevestigd (foto (c) door Huize Brabant)

 

24-11-2022