Jongeren op zoek naar meer vertrouwen

Jongeren op zoek naar meer vertrouwen

SCHIEDAM - Heb jij al de Faithers al zien rondhangen in Schiedam? Het jongerenplatform I’ve Got The #Power heeft deze week door heel de stad kleurrijke veters opgehangen. Neem een paar mee en gebruik ze om te laten zien wie of wat jou vertrouwen geeft in de toekomst. Want de wereld kan wel een beetje meer vertrouwen gebruiken, vinden Schiedamse jongeren.

I’ve Got the #Power is het jongerenplatform dat jongeren een stem geeft in de stad. Het is een initiatief van de Kleine Ambassade in samenwerking met de gemeente Schiedam. Uit verschillende I’ve Got the #Power projecten en gesprekken blijkt dat Schiedamse jongeren steeds minder vertrouwen hebben. Velen maken zich zorgen over onderwerpen als woningnood, het toenemende onbegrip voor elkaar, prestatiedruk, klimaatverandering of armoede. Allemaal thema’s die het leven en toekomst voor jongeren onzeker en ingewikkeld maken. Zij hebben er weinig vertrouwen in dat volwassen deze problemen adequaat proberen op te lossen. Sterker nog, ze hebben het gevoel dat zij een groot deel van die oplossingen moeten gaan vinden, maar tegelijkertijd voelen zij zich daarin niet serieus genomen of gehoord. 

Zien vertrouwen, doet vertrouwen
Om samen te bouwen aan een goede toekomst is er meer vertrouwen in elkaar nodig, geven de jongeren aan. Onder het motto 'zien vertrouwen, doet vertrouwen' start de Kleine Ambassade daarom samen met jongeren deze week de ‘Faithers’-campagne. Want gelukkig heeft bijna iedereen wel mensen in zijn omgeving die wel vertrouwen geven. Of dat nou ouders, een wethouder, leerkracht, leerling, oma, vriend of broer is. Laat met Faithers zien wie jouw vertrouwen verdient. Eén paar voor jou en één paar voor een ander. Zo wordt voor iedereen duidelijk dat er veel meer mensen, net als jijzelf, hard werken aan die mooie toekomst. Dat geeft hoop! 

Doe je mee? Geef een ander een boost van vertrouwen! Volg I’ve Got the #Power op social media (@wevegotthepower) om nieuwe locaties van de Faithers te ontdekken of kom langs bij de Kleine Ambassade en koop een setje. 

Onderschrift foto:
Jongeren overhandigen Faithers aan wethouder Cemil Kahramanoğlu en tonen hun vertrouwen.

27-05-2024