Naar buiten natuurlijk!

Jubileumeditie Midden-Delfland Dag

Jubileumeditie Midden-Delfland Dag

MIDDEN-DELFLAND - De Midden-Delfland Dag op zaterdag 15 juni wordt extra feestelijk. Het is immers de 25e keer dat de Midden-Delfland Vereniging dit evenement organiseert.

240605 De Levende Buitenplaats Deborah PostIedereen is welkom in Schipluiden en ‘t Woudt, waar het ooit allemaal begon. Dit jaar is het thema Zoek de verbinding! Wat verbindt jou aan het gebied? Is het de polder, zijn het de koe en de grutto in de wei, de heerlijke streekproducten of de aantrekkelijke fiets- en wandelroutes?

De Levende Buitenplaats, met o.a. het Bezoekerscentrum Midden-Delfland, is de openingslocatie en de spil van de dag met een markt, rondleidingen, workshops over moestuinieren en bijen en live muziek. Burgemeester Fenna Noordermeer van Midden-Delfland verricht de opening, samen met MDV-voorzitter Koos Karssen en Deborah Post van Honey Highway. Burgemeester van Delft en MDV-beschermvrouwe Marja van Bijsterveldt komt ook.

Weidevogelsafari
Even verderop ligt boerderij Rodenburg waar je op weidevogelsafari kan met boer Sietse, een rondleiding over het erf krijgen of meedoen aan een workshop tekenen tussen de koeien met Annemieke Rodenburg (kijk op MDV-website voor aanmelden). De boerderijwinkel is open. En daarvandaan zit je zo in de pottenbakkerij en keramiekgalerij van Tineke van Gils, met doorlopend rondleidingen en demonstraties.

Jong en oud is verder welkom in de Pluktuin Schipluiden om bloemen te plukken en groenten en fruit te oogsten. Mis het blotevoetenpad niet. In het centrum is Museum Het Tramstation vanaf 11.00 uur open. Om 15.00 uur begint daar een wandeling Op zoek naar sporen van de Keenenburg, die eindigt in de Dorpskerk.

In ’t Woudt is in de kerk een aangeklede koffietafel en kun je vanaf half elf luisteren naar pianomuziek. Om 12.00 uur begint een orgelconcert. Koffiehuis De Hooiberg is een prima lunchstop.

240605 Midden Delfland posterFietsen en wandelen
Fiets- en wandelliefhebbers kunnen zich aanmelden voor georganiseerde tochten met een gids langs stikmooie plekjes, van de Zwethzone tot boerderij Abbestee uit 1648. Op de Levende Buitenplaats, bij het museum en in ’t Woudt staan MDV-informatiekramen met gratis fiets- en wandelroutes. Kijk voor alle info op www.middendelflandvereniging.nl. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Midden-Delfland en Maassluis, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Fonds 1818 en beheerstichting Loswal ‘’De Bonnen”.

Tekst
Heleen Paalvast

Fotografie
Boven: Lisa van Uffelen
Midden: Deborah Post

Fotobijschriften
Boven: Boer Sietse Rodenburg "groos" op zijn brandrode runderen
Midden: Kinderen in de levende buitenplaats
 
05-06-2024

05-06-2024