Politie doet getuigenoproep

Kind basisschool vindt tijdens buitenspelen geladen wapen

Kind basisschool vindt tijdens buitenspelen geladen wapen

VLAARDINGEN - "Ik ben geschokt!! Hoe bizar is dit en hoe totaal anders had dit kunnen aflopen", zegt Mitchell Scheers, wijkagent in Vlaardingen en voorheen wijkagent in Schiedam over een geladen wapen dat een kind van een basisschool tijdens het buitenspelen vond. De politie heeft een getuigenoproep gedaan.

Een leerling van een Vlaardingse basisschool - net over de grens met Schiedam - vond gisteren tijdens het buitenspelen in de speeltuin een doorgeladen vuurwapen. De politie doet onderzoek en doet een oproep voor informatie.

"Hoe anders had dit kunnen aflopen… donderdagmiddag tijdens de schoolpauze in de speeltuin aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen vond een leerling een vuurwapen. Gelukkig was de leerling en was de school zo slim om het wapen met rust te laten en gelijk de politie te waarschuwen", zo meldt de politie.

"De agent die het wapen veilig heeft gesteld, concludeerde dat het om een geladen vuurwapen ging. De politie doet forensisch onderzoek naar het wapen. Door het te onderzoeken op eventueel DNA, vingerafdrukken en schiettoetsen ermee te doen, hoopt de politie te achterhalen of het wapen bij een misdrijf is gebruikt. Iedereen die informatie heeft die bij dit onderzoek zou kunnen helpen, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche van district Noord."

Foto: het in de speeltuin gevonden geladen wapen (bron foto politie)

11-12-2020