In Schiedam zijn boekfiguren uit hun thuis ontsnapt, help je zoeken?

Kinderboekenweek viert thema ‘Bij mij thuis’

Kinderboekenweek viert thema ‘Bij mij thuis’

SCHIEDAM – De Kinderboekenweek staat weer voor de deur. Van 4 tot en met 15 oktober viert de Bibliotheek Schiedam met alle kinderen in Schiedam het thema ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen.

Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. Met een omgeving die misschien anders is dan die ze kennen van thuis. Maar in Schiedam hebben we wel een probleem. Bij de bibliotheek merken we dat sommige boekfiguren hun thuis hebben verlaten. Het lijkt erop dat figuren als de zeemeermin, een heks, de grote boze wolf en nog veel meer boekfiguren zijn ontsnapt uit hun boek… De bibliotheek kan de hulp van de Schiedamse kinderen goed gebruiken, om al deze boekfiguren weer terug te brengen naar hun boek.

Om het zoeken in goede banen te leiden, organiseert de bibliotheek verschillende activiteiten. Zo bouwen we speciaal voor de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 4 oktober de bibliotheek om tot circusspeelplaats samen met Circus Rotjeknor. Leer koorddansen, draaien met bordjes, jongleren met kegels en nog veel meer!

Inkijkje
Zaterdag 7 oktober kun je ‘Gluren bij de buren’; samen met kinderboekenschrijver en illustrator Aron Dijkstra leren de kinderen een inkijkje in hun huis te tekenen.

Voorlezen op de fluisterboot
Tijdens de voorleesmarathon ‘Schiedam Leest’ (11 oktober) maakt de bibliotheek bekend hoe de Schiedamse Kinderboeken TOP25 eruit ziet. Speciaal hiervoor worden op de Schiedamse fluisterboot uit een selectie van deze boeken de leukste, ontroerendste, mooiste en grappigste stukken voorgelezen aan iedereen die dat leuk vindt.

Spetterend eindfeest
We sluiten de Kinderboekenweek af met een uitbundig feest in de Korenbeurs op vrijdagavond 13 oktober. Kinderen (van 7 - 12 jaar) kunnen een schatkist met Kapitein Kwaadbaard veroveren of een foto laten maken door de Magische Spiegel. En een dansje in de silent disco met de Eigenwijze Eenhoorn is natuurlijk ook hartstikke leuk.

Alle activiteiten zijn gratis, maar de kinderen moeten zich wel van tevoren opgeven via de website www.debibiotheekschiedam.nl. Kortom, dit wordt één groot leesfeest voor de Schiedamse jeugd!

Tekst: de Bibliotheek Schiedam
Afbeelding: Illustratie Kinderboekenweek 2023, © Aron Dijkstra
(infotorial)

19-09-2023