Kinderen adviseren de stad tijdens eerste Kinderconferentie

Kinderen adviseren de stad tijdens eerste Kinderconferentie

SCHIEDAM - Vrijdag 28 juni vindt de eerste Kinderconferentie Schiedam plaats. Zo’n 60 vertegenwoordigers van alle basisscholen in Schiedam gaan bij de Kleine Ambassade met elkaar in gesprek over thema’s die voor kinderen belangrijk zijn.

Gedurende de dag doen ze mee met workshops en formuleren ze ideeën en adviezen. Die presenteren ze ’s middags in de Aleidazaal van het stadskantoor, waarna ze erover in gesprek gaan met de aanwezige professionals en andere geïnteresseerden. We nodigen u uit om een kijkje te komen nemen.

Een jaar lang heeft de Kinderraad Schiedam onderzoek gedaan naar zaken die voor kinderen belangrijk zijn. De kinderraadsleden gingen op excursie, spraken met bewoners en experts, en gingen met elkaar in gesprek over alles wat zij tegenkwamen. Ze werden geholpen in hun onderzoek door leeftijdsgenoten die in de klas, aan de hand van het lesmateriaal Pak@ democratie, meedachten over vraagstukken en tegelijk meer leerden over democratie en besluitvorming binnen de gemeente.

Op al die input gaan de kinderen dieper in tijdens de kinderconferentie. Ze gaan met elkaar in gesprek over fijn opgroeien, samenleven, duurzaamheid en hun leefomgeving. Onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade en verschillende experts, pluizen de deelnemende kinderen de onderwerpen verder uit. Gedurende de dag doen de kinderen extra kennis op, ze verdiepen zich in wat andere kinderen belangrijk vinden en komen zo samen tot ideeën voor oplossingen en adviezen. Die presenteren ze ’s middags in de Aleidazaal aan de aanwezige beleidsmakers, ambtenaren, schooldirecteuren en andere geïnteresseerden. Een belangrijk onderdeel van de dag, want uiteindelijk zijn dit de mensen die echt iets kunnen veranderen in de stad.

Kinderconferentie Schiedam
Programma:

9:00-9:15 uur:
Plenaire opening in de Aleidazaal, Stadskantoor (Stadserf 1).

9:30-12:00 uur:
Kinderen gaan aan de slag met de verschillende onderwerpen bij de Kleine Ambassade (Broersvest 205).

13:00-13:45 uur:
Kinderen bereiden de adviezen en hun eindpresentatie voor.

14:00-15:00 uur:
Presentatie adviezen aan de stad, Aleidazaal, Stadskantoor (Stadserf 1).

Bijschrift:
De Kinderraad Schiedam gaat de wijk in voor hun vooronderzoek.

21-06-2024