Pumptrack op Sportpark Willem-Alexander is ook voor volwassenen

Kinderen pumptracken op het Stadserf

Kinderen pumptracken op het Stadserf

SCHIEDAM - Binnenkort kan er op het Sportpark Willem-Alexander gebruikgemaakt worden van de pumptrack, een baan met hobbels om recreatief/sportief te fietsen, skateboarden en steppen. Zaterdag konden de jongeren al kennismaken met pumptrack op het Stadserf.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)

Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam sprak met Natasja Heijink, manager Sportpark Wilem-Alexander, op welk park de pumptrack ligt. Je kunt de video starten door op bovenstaande afbeelding met het pijltje te klikken.

Hier lees je onze eerdere artikelen over de in aanleg zijnde baan.
In mei wordt pumptrack op Sportpark Willem-Alexander in gebruik genomen

Jeugd weet de weg al te vinden naar de pumptrack

De workshops die gisteren op het Stadserf werden gehouden, waren specifiek op de jeugd gericht. De pumptrack op het sportpark zal zowel voor jongeren als voor volwassenen zijn. Doorgaans nemen de gebruikers van zo'n baan de eigen fiets, de eigen step of het eigen skateboard mee. Heijink gaf aan dat op het sportpark ook materiaal te huur zal zijn voor degenen die de baan willen proberen en niet over eigen materiaal beschikken. 

De bestaande verzakkingen op het sportpark zijn overigens nog niet allemaal verholpen, zo gaf Heijink aan, "maar we doen wat we kunnen en gaan ervan uit dat die wel op korte termijn hersteld zullen worden". 

Hier lees je ons eerdere artikel over verzakkingen op het sportpark:
Er is opnieuw schade aan sportpark zoals verzakkingen en sinkholes

17-04-2022