Opleverfeest van opnieuw bestrate winkelstraat

Hoogstraat Schiedam is klaar voor de toekomst

Hoogstraat Schiedam is klaar voor de toekomst

SCHIEDAM - De ondernemers van de Hoogstraat organiseren een opleverfeest om te vieren dat de opgeknapte straat klaar is voor de toekomst. Met nieuwe gevelverlichting en dertig geveltuinen ziet de opnieuw bestrate Hoogstraat er weer strak en netjes uit en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan.

De gemeente heeft op basis van de wensen van de bewoners en ondernemers een herinrichtingsplan gemaakt. Het afgelopen jaar zijn de werkzaamheden uitgevoerd. Wethouder Anouschka Biekman: ‘‘Ik ben trots op het mooie eindresultaat. Het voldoet zoveel mogelijk aan de behoeften van de bewoners en ondernemers. De nieuwe gevelverlichting zorgt voor een rustig straatbeeld en past goed bij de vele monumentale panden. Het jeneverglaasje is een knipoog naar Schiedam als jeneverstad, het Dutch Distillers District. De geveltuinen vergroenen de opnieuw gelegde winkelstraat. Het straatbeeld is mooier, strakker, gezelliger en het verhoogt de veiligheid voor ondernemers, bewoners en bezoekers.’’

240815 Hoogstraat SdLarissa Quadt, eigenaresse van woonwinkel Le Marché aan de Hoogstraat: ‘’Ik ben blij met de opgeknapte winkelstraat. Samen met de andere ondernemers in de Hoogstraat kunnen wij er nu een plek van maken waar Schiedammers graag wonen, werken, winkelen en beleven. En we beginnen natuurlijk met een mooi opleverfeest!’’

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals theater en knutselen. Ook zijn er muzikale optredens en gratis ijsjes. Een maand lang, van zaterdag 31 augustus t/m zaterdag 28 september, ontvang je een kanskaart bij besteding van iedere € 25- bij een ondernemer in de Hoogstraat. Hiermee maak je kans op geweldige prijzen.

Tijdens de Brandersfeesten worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De Hoogstraat gaat er feestelijk uitzien; de vlaggen voor de feestelijke maand zijn juist opgehangen. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.sdam.nl.

Tekst en fotografie
S'DAM

15-08-2024