LOS gaat college B&W vragen stellen over waardering vrijwilligers

'Klunzige bedoening van het college kan 130.000 euro kosten'

'Klunzige bedoening van het college kan 130.000 euro kosten'

SCHIEDAM - Op deze website werd gisteren de niet waterdichte website schiedambedankt.nl aan de kaak gesteld. Het is de bedoeling dat Schiedamse vrijwilligers een cadeautje kunnen aanvragen. Iedereen kan daar echter een presentje (of meer als je meer e-mailadressen hebt) aanvragen. De website wemelt van de taalfouten en slordigheden. LOS haakt hierop in. De partij gaat hierover vragen stellen aan het college van B&W. Dat kondigt de partij aan in een persbericht, dat je hieronder kunt lezen.

"Klunzige bedoening van college...

Zoals u wellicht weet, is er nogal wat te doen over het vrijwilligersgeschenk, welke iedere decembermaand wordt geschonken door de gemeente Schiedam.

Lokaal Onafhankelijk Schiedam is hiermee vanaf november 2019 bezig omdat het college had besloten de Proosjes af te schaffen en wij het hier niet mee eens zijn. Mede gezien dat de vrijwilligers de Proosjes erg waarderen. Hoe het er nu voorstaat en de beslissing van het college om voor iets anders te kiezen, stuit ons
tegen de borst.

Het ons inziens afschepen van de vrijwilligers met het decembergeschenk van 2019 (een bioscoopbon op zaterdagochtend 10.00 uur) en nu, is ronduit niet te verteren. Wethouder van Aaken heeft zonder overleg (wat wel toegezegd was) met de raad een extern onderzoeksbureau ten bedrage van 30.000,- euro ingehuurd, om te onderzoeken hoe je het best vrijwilligers kan waarderen! Het was een onnodig onderzoek en weggegooid geld.

Nu mogen vrijwilligers vanaf 7 december via de website schiedambedankt.nl een decembergeschenkje uitkiezen bij een lokale ondernemer. De gemeente vergoedt de ondernemer 5,00 euro per presentje. Feit is dat de ondernemer erop toe moet leggen en er geen win win situatie is, zoals dat bij de Proosjes wel het geval was.

Ook tot onze grote verbazing kan IEDEREEN een code aanvragen en een presentje uitkiezen, het blijkt dat er geen controle op is. Dit kan natuurlijk niet het geval zijn, en vinden wij zeer kwalijk.

Ook nogal kwalijk is dat de website boordevol fouten staat, een schrijffoutje maken kan, maar dit is echt schandalig.

Kortom wanneer we een rekensom maken, zal deze hele klunzige bedoening de gemeente zomaar rond de 130.000,- euro kunnen kosten. Wethouder Van Aaken heeft nota bene constant de woorden “maatwerk” in de mond, en dan zoveel fouten.....onvoorstelbaar.

Wanneer de gemeente Proosjes was blijven schenken als decembergeschenk aan de onmisbare vrijwilligers, op dit moment ongeveer 2500 geregistreerde vrijwilligers en ieder drie Proosjes, zou het bedrag inclusief maak- en verpakkingskosten rond de 45.000,- euro komen.

Gezien de ene na de andere blamage van het college zich in dezen voordoet, zal Lokaal
Onafhankelijk Schiedam dan ook schriftelijke vragen stellen en hier zeker in het nieuwe jaar mee aan de slag blijven.

Monique Rotteveel
Lokaal Onafhankelijk Schiedam"

Hieronder zie je de links naar onze artikelen van gisteren over Schiedambedankt.nl

https://deschiedammeronline.nl/detail/details/vrijwilligers-kunnen-zelf-cadautje-aanvragen-via-systeem-dat-niet-waterdicht-is

https://deschiedammeronline.nl/detail/details/een-site-die-de-gemeente-schiedam-onwaardig-is

 

Foto: Monique Rotteveel (fragment uit een recent interview door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam, je kunt het interview zien door op de afbeelding hieronder te klikken)

 

 

10-12-2020