Drukte in Kethel, het centrum en de Groenelaan

Koningsdag van regen tot oranje zonnetje

Koningsdag van regen tot oranje zonnetje

SCHIEDAM - Koningsdag 2024 begon regenachtig. Gelukkig werd het rond 10.30 uur droger. Voorzitter John Smits van de VNFG ontving burgemeester Bergmann in de Dorpskerk. Allereerst zong men het Wilhelmus, maar heimelijk wachtte het publiek op het lied van Woutertje. Daarna maakte Jan Willem een rondje door Kethel en trof oud-leerling Coby die zangeres is geworden. Vervolgens op de fiets naar de Grote Markt. Daar speelde Rijnmondband 3. Ook in de Grote Kerk waren er leuke kinderspelen. De fietstocht eindigde in de Groenelaan.

Jan Willem trok op de fiets via Kethel, de Grote Markt, de Hoogstraat naar de Groenelaan. Hoewel het aanvankelijk regende, werd het rond 10.30 uur droog.

JW sprak o.a. met organisator in Kethel Michel Boutestein. Vanochtend vroeg maakte Michel een rondje om te zien of alles nog werkte. Jan Willem sprak ook nog even met burgemeester Bergmann over het bijzondere van Koningsdag in Kethel. De burgemeester complimenteerde alle vrijwilligers die voor deze dag actief zijn om er een mooi feest van te maken.

Jan Willem trof in Schiedam Zuid Miranda Dingler, die gisteren beloond werd met een lintje. Hier lees je waarom zij en nog 13 Schiedammers koninklijk werden onderscheiden.

Video: JW TV Schiedam

 

27-04-2024