Kookclub breidt uit met workshops, koksopleiding en vegetarisch koken

Kookclub breidt uit met workshops, koksopleiding en vegetarisch koken

SCHIEDAM - Cuisine Culinaire Rijnmond (CCR) is een amateurkookvereniging in Schiedam met 160 leden. De club biedt nu ook workshops en een koksopleiding tot chef aan. Men wil ook vegetarisch gaan koken.

Sinds de verhuizing van Cuisine Culinaire Rijnmond meer dan een jaar geleden van Vlaardingen naar Kookstudio VanDeKook aan de Westmolenstraat in Schiedam is het ledental met veertig toegenomen tot honderdzestig. De club streeft naar een ledental van tweehonderd.

De leden zijn verdeeld over twaalf brigades. Elke brigade kookt maandelijks in de kookstudio een menu. Om aantrekkelijk te blijven voor de huidige leden en aanlokkelijk te zijn voor nieuwe leden biedt CCR leden nu ook workshops aan en zelfs de mogelijkheid om een opleiding tot chef te volgen.

Workshops hebben steeds één thema. Er zijn bijvoorbeeld de workshops 'visfileren', 'messenslijpen', 'kruiden en specerijen' en 'olijfolieproeverij'. De workshops zijn inbegrepen in het lidmaatschap.

De opleiding tot chef bestaat uit negen dagdelen verspreid over evenzoveel weken. Het examen bestaat uit het in zeven uur zelfstandig koken van een viergangen menu voor vier personen. Voor deze opleiding wordt een bedrag in rekening gebracht. 

Naast de twaalf brigades die nu actief zijn en die aan het eind van de middag starten (starttijd varieert van 16.00 uur tot 18.00 uur), wordt binnenkort begonnen met een groep die overdag gaat koken (starttijd rond het middaguur). Tevens is het plan om bij voldoende interesse een brigade te formeren, die vegetarisch gaat koken.

Foto's door Rob van der Stel 

thumbnail_CCR foto 2

03-05-2023