Kunstbeurs Art Rotterdam is verplaatst naar juli

Kunstbeurs Art Rotterdam is verplaatst naar juli

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek vindt dit jaar plaats in de zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021. Art Rotterdam stond gepland van 4 tot en met 7 februari 2021. Verplaatsing is noodzakelijk nu de lockdown met drie weken is verlengd. Hierdoor mogen culturele instellingen pas op zijn vroegst 10 februari heropenen. 

Fons Hof, directeur Art Rotterdam: "De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam wordt nu een zomereditie. De deelnemende galeries gaan mee en reageren enthousiast op de verplaatsing naar de zomerperiode. Ook de tentoonstelling 'Prospects - Mondriaan Fonds toont talent' wordt naar deze datum verplaatst. De horeca zal zich op het buitenterrein bevinden; de bezoeker gaat de iconische Van Nelle Fabriek en Art Rotterdam voor het eerst ervaren in zomerse sferen." 
  
Een overzicht van de deelnemers vind je op artrotterdam.com/nl/galeries/ 

Rotterdam Art Week 2021 zet eveneens in op zomereditie 
Vanwege de verlenging van de lockdown wordt de Rotterdam Art Week eveneens verschoven naar de zomer: van 30 juni t/m 4 juli 2021. Art Rotterdam vormt ook dan de spil van dit festival voor kunst, design en architectuurliefhebbers. Met speciale openingen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, pop-up shows en diverse beurzen zal deze zomer het kunstklimaat in de stad worden versterkt en verlevendigd. Meer info op rotterdamartweek.info 

Over Art Rotterdam 
"Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland", zo omschrijft de organisatie het evenement.
  
Op GalleryViewer.com is voorafgaand aan de beurs de online catalogus van Art Rotterdam te zien. Deze catalogus omvat alle kunstwerken die de ruim 45 deelnemende galeries tentoonstellen, inclusief prijsklasse. Van iedere kunstenaar zijn een korte biografie, filmpjes en aanbevelingen opgenomen. 

De Schiedamse galeries en kunstinstellingen spelen jaarlijks met speciale activiteiten in op Art Rotterdam en de Rotterdam Art Week.

Foto: Van Nelle Fabriek tijdens Art Rotterdam, februari 2018, foto door Louise Melchers
  

13-01-2021