‘Aanwas gelouterde kunstenaars uit wijde omgeving Schiedam, met breed palet werk’

KunstWerkt opent het jaar met expositie ‘Nieuwe Impuls’

KunstWerkt opent het jaar met expositie ‘Nieuwe Impuls’

SCHIEDAM - KunstWerkt houdt van donderdag 11 januari tot en met zondag 4 februari 2024 in het Art Centre Schiedam de tentoonstelling ‘Nieuwe Impuls’. Negen nieuwe deelnemers van KunstWerkt exposeren hun werk. Tijdens de officiële opening op zondagmiddag 14 januari vindt tevens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van KunstWerkt plaats.

De nieuwe deelnemers die zich tijdens ‘Nieuwe Impuls’ met hun werk presenteren aan het publiek zijn Alice Bakker (Den Haag), Geralda de Graaf (Rotterdam), Loes Ham (Rotterdam), Jim Karstel (Capelle a/d IJssel), Lisa van Noorden (Rotterdam), Ingrid van den Oord (Piershil), Saskia Risseeuw (Rotterdam), Ro-Nalt Schrauwen (Tilburg) en Harry Schumacher (Rotterdam). Curator van deze tentoonstelling is Nancy Hoogstad.

“Inmiddels is het een mooie traditie bij KunstWerkt dat we in de eerste expositie van het nieuwe jaar nieuwe deelnemers de gelegenheid bieden zich aan het publiek te presenteren. Het doel is dat dit zowel voor de nieuwe deelnemers als voor KunstWerkt en haar publiek een nieuwe artistieke impuls is. Vandaar de titel ‘Nieuwe Impuls”, zegt curator Nancy Hoogstad. “De aanwas van nieuwe deelnemers laat ook zien dat KunstWerkt steeds meer een samenwerkingsverband is van gelouterde kunstenaars uit de wijde omgeving van Schiedam en Rotterdam. Dit negental nieuwe deelnemers biedt een breed palet aan werk, waaronder schilderwerk, tekeningen, collages, installaties, fotografie en poëzie. Het werk op de expositie 'Nieuwe Impuls' gaat onder meer over het eind der tijden, stillevens van eten van de Voedselbank, de mens, de natuur en de stad. De in totaal nu 55 deelnemers van KunstWerkt trekken publiek uit de agglomeratie van de steden Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam en ver daarbuiten.” 

Officiële opening en nieuwjaarsreceptie
Schiedammer Edwin Spek, directeur De VAK, centrum voor de Kunsten Delft en in Schiedam ook bekend als drijvende kracht achter het Suikerzoet Filmfestival, verricht op zondag 14 januari 2024 om 15.30 uur de officiële opening van ‘Nieuwe Impuls’. Aansluitend is de feestelijke nieuwjaarsreceptie van KunstWerkt. Singer-songwriter Door Visser begeleidt zichzelf op gitaar en brengt covers en eigen werk ten gehore.

Lezing en poëzie
Op zondag 21 januari 2024, aanvang 15.00 uur, houdt Ingrid van den Oord, één van de exposanten, een 45 minuten durende lezing, inclusief voordracht van haar eigen gedichten.

Interactieve lezing
Op zondag 28 januari 2024, aanvang 15.00 uur, houdt Ro-Nalt Schrauwen, één van de exposanten, een 45 minuten durende interactieve lezing over het ontstaan van zijn werk ‘Apocalyps Carrousel en de vier ruiters’. Ro-Nalt Schrauwen is ook bekend als initiatiefnemer van Pakje Kunst.

Finissage
De finissage is op zondag 4 februari 2024, aanvang 15.30 uur met een optreden van zangeres MAGU. Zij is componist, klank- en liedhealer, dichter en illustrator. Dit optreden wordt gegeven in samenwerking met het landelijk werkende huiskamerfestival ‘Gluren bij de Buren’. 

Over Stichting KunstWerkt
Sinds 1991 verenigt KunstWerkt een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. Momenteel bestaat het kunstenaarscollectief uit 55 deelnemers, met een grote verscheidenheid aan uitingsvormen, stijlen en technieken. De stichting organiseert jaarlijks een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten. De expositieruimte in het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat is een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen en fungeert ook als een brug van kunstenaar naar publiek. De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken.

KunstWerkt
Art Centre Schiedam
Lange Nieuwstraat 191, 3111 AJ Schiedam
Openingstijden: donderdag tot en met zondag, 13.00-17.00 uur (ook op afspraak)

Website: www.stichtingkunstwerkt.nl

Sociale media:
www.facebook.com/stichtingkunstwerkt
www.instagram.com/stkunstwerkt
www.linkedin.com/company/stichtingkunstwerkt

Fotobijschrift
Een synthese van het werk van de negen nieuwe deelnemers door KunstWerkt-deelnemer Aldo Hoeben samengesteld met behulp van AI (‘artificial Intelligence’, in het Nederlands 'kunstmatige intelligentie')

02-01-2024