La Salita is komende 2 maanden terug met pop-uprestaurant

La Salita is komende 2 maanden terug met pop-uprestaurant

SCHIEDAM - Op 27 augustus 2021 was restaurant La Salita voor de laatste maal geopend op de Hoogstraat. Na ruim een jaar afwezigheid is het restaurant de komende 2 maanden terug in Schiedam: als pop-uprestaurant.

Over november en december verspreid kun je in het totaal op tien avonden bij het popup-restaurant La Salita terecht. De locatie van de pop-up is Kookstudio VanDeKook aan de Westmolenstraat 6.

Cock den Breejen licht ons desgevraagd toe: "Het zal geen gewoon restaurant zijn. Men komt voor een workshop. We starten nu met de 'workshop chimichurri maken'. Aansluitend is er een diner. De deelnemers hebben voor het diner keuze van de kaart. Het is weliswaar een kleinere kaart dan men bij ons in het restaurant op de Hoogstraat gewend was, maar de gerechten - waar de klanten ons altijd om vroegen - staan erop. Het blijft Argentijns, uit eigen keuken, met gebruikmaking van veel lokake producten, waaronder Schiedams gedistilleerd natuurlijk."

Cock vervolgt: "We hebben er echt zin, wij misten zowel de mensen en omgekeerd, zo merkten we, de klanten misten ons. Wij gebruiken vier weekenden in november en vier in december als de kookclub (Cuisine Culinaire Rijnmond) geen gebruikmaakt van de kookstudio."

Lees ook:
ons artikel van 5-7-2021.

Lees ook:
Antilliaans restaurant 'Dushi Ambiente' is open

Foto: de vlag uit bij het restaurant La Salita, dat aan de Hoogstraat 52 was gevestigd, (gefotografeerd in juni 2018 door Louise Melchers)

22-10-2022