Stadstuincentrum Tuingeluk ging toch dicht

Laatste kerstbomen gedoneerd aan voerkeuken van dierentuin

Laatste kerstbomen gedoneerd aan voerkeuken van dierentuin

SCHIEDAM - De premier kondigde maandagavond de harde lockdown aan. Kerstbomenverkoop buiten bleek echter niet onder de lockdown te vallen. Toch bleek Stadstuincentrum Tuingeluk aan het Göteborg in Schiedam Sveaparken na maandag te zijn gesloten. Hieronder vind je de uitleg door Tuingeluk.

"Maandag leek het er even op dat we onze kerstbomenverkoop gedwongen moesten stoppen. Later op de avond bleek dat niet zo te zijn, echter hadden Sander en ik in tussentijd goed overwogen wat we hiermee aan moesten en besloten toch te sluiten. Wij zijn van mening dat deze lockdown niet voor niets is ingegaan, ons assortiment werd kleiner en de meeste mensen zijn voorzien. Daarnaast willen wij mensen niet uitnodigen alsnog samen te komen in onze stand."

"De laatste bomen zullen we doneren aan de voerkeuken van Diergaarde Blijdorp. Onze stand is dinsdag - de dag na het afkondigen van de lockdown - dan ook met pijn in ons hart opgeruimd, maar we kijken terug op twee hele mooie weken met veel anderhalve meter gezelligheid.|

Wij wensen iedereen een fijne feestdagen en veel gezondheid toe. Natuurlijk staan we volgend jaar vanaf 6 december weer graag voor iedereen klaar.
Sander & Martijn van Stadstuincentrum Tuingeluk" 

Veel mensen kennen Martijn van Halen nog van zijn jarenlange aanwezigheid met zijn plantenschuit in de Nieuwe Haven van Schiedam. Aan de plantenschuit in de Nieuwe Haven kwam een eind toen het oude schip verschillende malen was gezonken.

Als je op de afbeelding hieronder klikt, kun je een interview zien (bij de start van de kerstbomenverkoop) door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam met Martijn van Halen.

20-12-2020