Landelijk toename aantal besmettingen, in Schiedam afname

Landelijk toename aantal besmettingen, in Schiedam afname

SCHIEDAM - Het aantal positieve coronatests dat vandaag door het RIVM voor het hele land wordt gemeld is 7134. Dat is een toename ten opzichte van de 6577 van gisteren. In Schiedam is er na een dag van stijging weer sprake van een afname. Vandaag worden 36 positief geteste Schiedammers gemeld tegen gisteren 60.

Ook in Vlaardingen zien we na een dag van stijging een afname. Gisteren werden 55 positief geteste Vlaardingers gemeld, vandaag 27. 

Voor Schiedam komt het aantal van 36 positieve tests erop neer dat 45,7 per 100.000 op de laatste peildag te horen hebben gekregen dat zij positief getest zijn. Voor Vlaardingen zijn het er 36,9 per 100.000 inwoners.

Volgens Stichting NICE liggen er vandaag in ons land 1965 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 491 op de intensive care. Er wordt vandaag melding gedaan van drie nieuwe ziekenhuisopnames van Schiedamse coronapatiënten (gisteren 1). Vandaag en gisteren waren er geen nieuwe ziekenhuisopnames van Vlaardingse coronapatiënten.

Het aantal overlijdens van coronapatiënten in ons land dat vandaag wordt gemeld is 17 (gisteren 25), onder wie geen Schiedamse of Vlaardingse coronapatiënten.

Hier lees je het artikel van gisteren over de coronacijfers:
https://www.deschiedammeronline.nl/detail/details/rivm-meldt-60-positief-geteste-schiedammers

Afbeelding: een 3D-model van het coronavirus  (door CDC/ Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM - https://phil.cdc.gov/Details.aspx?pid=23313 This media comes from the Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library (PHIL), with identification number #23313.)

 

 

07-12-2020