Lenie Paauwe, Schiedams oudste inwoner ooit, is op de leeftijd van 108 jaar overleden

Lenie Paauwe, Schiedams oudste inwoner ooit, is op de leeftijd van 108 jaar overleden

SCHIEDAM - De oudste inwoner van Schiedam, mevrouw Lenie Paauwe, is vannacht op de leeftijd van 108 jaar overleden. Zij was bewoonster van Frankeland in Schiedam.

pauwe1

Op 22 november 2019 werd Lenie Paauwe de oudste inwoner die Schiedam ooit heeft gehad. Zij werd toen 107 jaar. Die verjaardag werd feestelijk gevierd in Frankeland. De burgemeester kwam op verjaardagsvisite om koffie met een gebakje - met opschrift 'gefeliciteerd! 107 jaar' - te eten met Lenie en haar familieleden.

Ook werd er ter gelegenheid van het feit dat zij Schiedams oudste was geworden een speciaal bankje officieel geopend op de stoep van de Sint Liduinastraat voor de deur van Frankeland (zie foto boven dit artikel; rechts op de foto kleindochter Kitty Paauwe). Het is een speciaal bankje waar je met een rolstoel kunt inrijden. In haar jonge jaren was Lenie Paauwe een succesvol turnster, maar op haar hoge leeftijd was ook zij op een rolstoel aangewezen. Door het bankje zal Lenie Paauwe in de herinnering van Schiedammers voortleven.

Sportiviteit liep als een rode draad door het leven van Lenie Paauwe. Zij was de weduwe van voetballer Jaap Paauwe, die onder meer in het eerste van Feyenoord speelde, toen nog Feijenoord geheten, en die meerdere malen uitkwam voor het Nederlands elftal. 

In november zette de gemeente Schiedam haar oudste inwoner opnieuw in de bloemen. Wegens de coronasituatie konden burgemeester en wethouders hun felicitatie toen niet persoonlijk overbrengen.

Lenie Paauwe zag op 22 november 1912 het levenslicht in Alkmaar.

paauwe2

27-01-2021