Lichtjeswandeling met schapen vanuit Schiedam Noord

Lichtjeswandeling met schapen vanuit Schiedam Noord

SCHIEDAM - Op zaterdag 17 december houdt de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland "Sheeplighting” ofwel “een lichtjeswandeling met schapen”. Dit evenement kon de afgelopen twee jaar niet worden gehouden.

Om 17.00 uur vertrekt de kudde met verlichte schapen van de groene brug tegenover de Kasteelweg in Schiedam Noord. De herders van Vockestaert lopen in de polder parallel aan de huizenrij van het startpunt aan de Kasteelweg tot vlakbij de Harreweg en slaan dan linksaf voor een leuke route door de polder die na circa een uur eindigt bij de groene brug op dezelfde plek waar gestart is.

Je kunt in het donker meelopen met een lampion of zaklamp of kijken vanaf de Kasteelweg. Aansluitend wordt er, zolang de voorraad strekt, voor de deelnemers warme chocomelk geschonken.

"We hopen dat veel mensen aanwezig zijn bij deze gebeurtenis en zo een uur lang kunnen genieten van een bewegend lint van verlichte schapen. Ieder die mee wil wandelen is van harte welkom. Er is ter plekke weinig parkeergelegenheid, dus kom vooral lopend of op de fiets naar het vertrekpunt", zo laat Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland weten.

Sheeplighting
Zaterdag 17 december, 17.00 uur
Verzamelpunt Kasteelweg, Schiedam

Foto: copyright Schaapskudde Vockestaert Midden Delfland

06-12-2022