Lunchconcerten in jubilerende Theater aan de Schie van start

Lunchconcerten in jubilerende Theater aan de Schie van start

SCHIEDAM - De gratis lunchconcerten in de foyer van Theater aan de Schie zijn gisteren van start gegaan met het Niccolò Angioni Quintet.

door Rob van der Stel (tekst en foto's)

Een uur na Stilte aan de Schie, de gratis yogalessen verzorgd door Yogastudio Yoia, opende Alexander Chater, programmeur van de lunchconcerten, gisteren de reeks van gratis concerten in het Theater aan de Schie.

Alexander verwelkomde het publiek en was verheugd om bij dit eerste concert al weer zoveel mensen te mogen ontvangen. Ook in dit nieuwe seizoen staan er, op twee woensdagen in de maand, weer bijzondere muzikale optredens op de agenda. 

Het Niccolò Angioni Quintet, een heel nieuw project, geleid door Niccolò en samengesteld met enkele van de beste jonge muzikanten uit Den Haag en Rotterdam, opende de reeks concerten. Dit project richt zich op een solide repertoire voor jazzkwintet, met composities van Charlie Parker tot Chick Corea en ook enkele composities van Niccolò.

Niccolò Angioni, trompettist en componist, is geboren en getogen in Florence, Italië. In 2019
verhuisde hij naar Nederland om zijn studie Jazz af te ronden. Hij is net afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en is begonnen aan de master Jazz Compos.

In dit eerdere artikel is het jaarprogramma te lezen.

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

21-09-2023