Bedrijvenkalender van Magneet biedt podium

Twaalf bedrijven in Schiedam om trots op te zijn

Twaalf bedrijven in Schiedam om trots op te zijn

SCHIEDAM - Deze twaalf bedrijven spelen de hoofdrol in de Schiedamse bedrijvenkalender: Boers & Co, Huisman, Metrohm Applikon, Bakkerij Remmerswaal, Koninklijke De Kuyper, Avezaat Cranes, Kalfsbeek, Hatenboer Water, Syntegon, Nicoverken, Magneto en Eurocable Holland.

Magneet Communicatiecentrum heeft vandaag zijn kalender 2021 gepresenteerd met twaalf Schiedamse bedrijven per kalendermaandblad. Het eerste exemplaar van de kalender 2021 ‘Schiedam kan ’t maken’ overhandigde directeur Mathieu Levens aan wethouder Fahid Minhas.

De kalender heeft een oplage van 900 stuks. Elk jaar stuurt Magneet een kalender naar relaties. Vorig jaar had fotograaf Paul de Graaff twaalf Schiedamse stadsgezichten vereeuwigd. De kalender 2021 laat ditmaal twaalf ambachtelijke Schiedamse bedrijven in vol bedrijf zien. “Het doel is te laten zien hoe mooi Schiedam is, waar we trots op zijn. Je kunt in principe nooit bij deze bedrijven naar binnen kijken. Door deze foto’s krijgen we een prachtig overzicht van bedrijven die Schiedam, de regio, het land en soms de wereld een stukje sterker maken”, aldus Mathieu Levens.

Net als veel geportretteerde organisaties is ook Magneet een familiebedrijf. Mathieu Levens vertegenwoordigt de derde generatie en met toetreding van zijn twee zoons is ook de vierde generatie actief in het bedrijf. 

Volgens Minhas staan er vele bedrijven in, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder. Met de gebiedsontwikkeling SchieDistrict wil de gemeente Schiedam deze gebieden samen met de ondernemers tot de bedrijventerreinen van de toekomst maken. 

Magneet stuurt van de oplage van 900 stuks er zo'n 600 à 700 naar zijn relaties. Dan blijven er dus nog ruim 200 over. Zijn ze te koop voor de liefhebber?, zo vragen wij Mathieu Levens. "Nee, ze zijn niet te koop. We geven daarmee iets aan onze klanten en overige relaties dat niet te koop is. Van de rest gaat er overigens géén één de prullenmand in", zo verzekert de Schiedamse ondernemer ons. "Die geven we weg. Er zijn altijd Schiedammers die geen klant zijn, maar wel heel graag een kalender willen hebben, en bij ons aankloppen of ze er een mogen hebben. Nou, als ze graag een kalender van ons aan de muur willen, dan krijgen ze die van ons, zolang onze voorraad strekt, op is op." 

Foto boven: Magneto Special Anodes BV is één van de twaalf geportretteerde bedrijven die de kalender sieren (foto door Paul de Graaff)

Foto onder: Mathieu Levens (links) en wethouder Fahid Minhas

kalender

03-12-2020