Vuurwerkverbod wordt massaal overtreden

Man bedreigt vuurwerkafstekers; politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Man bedreigt vuurwerkafstekers; politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

SCHIEDAM - Al de gehele avond was het geknal van vuurwerk in Schiedam te horen en bij de jaarwisseling had het veel weg van een oud- op nieuw waarin geen vuurwerkverbod geldt. In diverse plaatsen in ons land is er sprake van rellen en ongeregeldheden, zo ook in Schiedam. In de Gorzen kwam het hierbij zelfs tot aanhouding van een man die met een vuurwapen op een groep vuurwerkgebruikers zou zijn afgestapt. Bij de aanhouding werd een schot gelost.

De politie meldt om ongeveer halftwaalf vanavond: "Op het Wilhelminaplein in Schiedam is zojuist een man aangehouden. Hij zou een groep jongeren die bezig was met vuurwerk hebben bedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Het wapen is voor onderzoek in beslag genomen. Niemand raakte gewond."

Om vijf minuten voor twaalf komt de politie met de volgende mededeling: "De verdachte is een 52-jarige man uit Rotterdam. Het wapen bleek na onderzoek een balletjespistool."

Kort na twaalf uur moest de ME optreden tegen jongeren in Schiedam West, op het Vriendschapsplein. De ME moest ook op oudejaarsavond vanaf een uur of zeven optreden tegen vuurwerkafstekende jongeren in Schiedam Noord, onder meer in Woudhoek.

Brandschade
Op verschillende plaatsen in Schiedam is er op oudejaarsavond brandschade opgetreden, zoals containerbranden, brand van buitenmeubilair en brand aan betaalapparatuur in een metrostation.

In de nieuwjaarsnacht is om ongeveer half een de Brandweer Schiedam opgeroepen voor een gebouwbrand in de Toon Verheystraat in Groenoord. Het zou gaan om een brand in een schoolgebouw.

Om kwart voor een is de Brandweer Schiedam opgeroepen voor een brandmelding in Winkelcentrum Spaland.

Om ongeveer een uur is de Brandweer Schiedam opgeroepen voor een brand in een bestelbus aan het Bart Verhallenplein in Groenoord.

Overstemd
Nieuw was dat - gezien het vuurwerkverbod -  tijdens deze jaarwisseling de klokken van vijf kerken in Schiedam om twaalf uur het nieuwe jaar inluidden. Dat klokgelui is wat je noemt overstemd vannacht. 

Update:
Er blijken 2 waarschuwingsschoten gelost te zijn in de Gorzen.
De gemeente spreekt van 'minder vuurwerkoverlast' in een persbericht van 13.00 uur, lees ons artikel hierover:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/minder-vuurwerkoverlast-wel-onrustig-begin-nieuw-jaar

 

 

 

 

01-01-2021