Man uit Schiedam zit vast wegens rellen Museumplein Amsterdam

Man uit Schiedam zit vast wegens rellen Museumplein Amsterdam

AMSTERDAM/SCHIEDAM - Een meerderjarige man uit Schiedam zit twee weken vast. Hij is afgelopen zondag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tijdens de rellen op en rond het Museumplein in Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie meldt vanavond: "Vandaag zijn tien meerderjarige verdachten die afgelopen zondag 24 januari zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tijdens de rellen op en rond het Museumplein in Amsterdam voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze alle tien voor een periode van twee weken in bewaring heeft gesteld. De verdachten zijn gedagvaard voor snelrechtzittingen op 1 en 4 februari."

"De verdachten die vandaag in bewaring zijn gesteld zijn tien mannen, in leeftijd variërend van 21 tot 54 jaar, afkomstig uit Medemblik, Ridderkerk, Schiedam, Hoofddorp, Wageningen, Amsterdam (2x), Breukelen, Rijswijk en Den Haag. Ze worden ervan verdacht onder meer stenen te hebben gegooid richting de politie. Behalve van openlijke geweldpleging worden ze ervan verdacht geen gehoor te hebben gegeven aan het bevel van de politie om zich te verwijderen.

Het OM stelt zich op het standpunt dat naar aanleiding van de explosie van geweld jegens personen met een publieke taak een snelle strafrechtelijke reactie gewenst is. Daarom heeft het OM de verdachten gedagvaard voor snelrechtzittingen op 1 en 4 februari. Dat betekent dat de verdachten nog in de periode van inbewaringstelling voor de rechter staan."

Morgen zullen nog negen personen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

26-01-2021