Mega-portretten van zeelieden aan de Nieuwe Maas

Mega-portretten van zeelieden aan de Nieuwe Maas

SCHIEDAM - Ter gelegenheid van het feit dat het in 2022 150 jaar geleden is dat het eerste schip door de Nieuwe Waterweg voer, zijn er door Leander Varekamp portretten gemaakt van zeelieden. Deze portretten worden geëxposeerd in de buitenruimte. Eén van de locaties is het Hoofdplein in Schiedam.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

scheur2 (2)

Op het Hoofdplein in Schiedam (het plein waar zich het Schreihuisje bevindt) worden de foto's en informatie getoond van Dennis Laguisma, Rommel E. Dela Cruz, Ton Tromp, Charles de Jonge, Chayka Valery en Daniel Pot. Je kunt de portretten zien tot en met 31 oktober 2022. Op deze webpagina lees je meer locaties waar je portretten kunt zien.

Zie ook deze YouTube-video van het project Zeelieden aan het Scheur:



Anouk van Mil start morgen - 11 oktober - met een project in het Schreihuisje, eveneens in het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg. Zij vindt dat het perspectief van de vrouw bij het totaal van andere projecten met betrekking tot 150 jaar Nieuwe Waterweg niet voldoende belicht is. Dat gaat de Schiedamse ontwerpster in haar project specifiek wel doen. Hier lees je er meer over:
Uithuilen en opnieuw beginnen met: de rol van vrouwen & de Nieuwe Waterweg
Hondenportretten Schreihuisje zijn verdwenen onder laag verf

scheur1

scheur5 (2)

10-10-2022