Met je camper tussen de hoogste molens ter wereld

Met je camper tussen de hoogste molens ter wereld

SCHIEDAM - De camperparkeerplaatsen aan de Noordvest in Schiedam zijn weer steeds vaker bezet nu de temperaturen oplopen en het toeristische seizoen op gang komt.

Deze foto is zondagmiddag gemaakt, met drie van de zes plekken bezet. De campers kunnen er staan tegen het normale parkeertarief. In deze sector (D) is het maximum dagtarief 7,40 euro. 

Ook in deze sector D zijn er nog twee camperplekken op het Doeleplein. 

Een website die een overzicht geeft van camperplekken is Campercontact. Zie voor genoemde locaties deze links: Noordvest en Doeleplein. De informatie is niet geheel actueel, bijvoorbeeld voor wat betreft het parkeertarief, en niet geheel correct. Zo wordt gesteld dat de plekken aan de Noordvest 'naast de eerste historische molen' liggen. De plekken liggen naast molen De Vrijheid (adres molen Noordvest 40). De oudste molen ligt echter een stukje verderop: De Drie Koornbloemen aan de Vellevest 5. 

Voor de toeristen handig om te weten: de molen links op de foto is De Noord, met erin een restaurant. Tussen deze twee molens ligt een brug, ga je over de brug heen, dan kom je op de Parkweg met enkele restaurants. Meteen op de hoek vind je het ramen-restaurant 'Yokohama Ramen Saito'. Daar worden de ramen vers bereid van meel dat gemalen wordt in molen De Vrijheid.

Ga je bij de brug rechts af, dan loop je enkele honderden meters, ga je vervolgens nog een brug over en vind je verscheidene restaurants in het centrum van Schiedam. 

Op deze webpagina van de gemeente Schiedam vind je informatie over parkeren in Schiedam.

Op deze webpagina van S'DAM vind je informatie over camperplaatsen.

Foto door Louise Melchers

23-05-2022