Mobiele prikteams Huisartsenposten vaccineren 1700 mensen

Mobiele prikteams Huisartsenposten vaccineren 1700 mensen

SCHIEDAM - In Schiedam worden ouderen die in verzorgingshuizen wonen en gehandicapten die in instellingen in de gehandicaptenzorg wonen sinds vorige week vanuit de Huisartsenposten gevaccineerd.

Dat geldt voor de gehele Huisartsenposten-regio waartoe Schiedam behoort, namelijk de regio Westland, Schieland, Delfland (WSD). Vanuit de Huisartsenposten Westland en Schievliet zijn donderdag verschillende mobiele prikteams van start gegaan met het vaccineren van ouderen in verzorgingshuizen en bewoners van instellingen in de gehandicaptenzorg die onder behandeling zijn van de huisarts. In een periode van 2 weken worden ongeveer 1700 mensen op 85 locaties gevaccineerd in de WSD regio.

Dit gebeurt door zogenaamde mobiele prikteams. Een prikteam bestaat uit een huisarts, een doktersassistente en een medewerker die de registratie bijhoudt. ”Het is een enorme organisatie om in korte tijd zoveel mogelijk mensen te vaccineren op zo’n groot aantal locaties", aldus Mark van Lier van HAP Westland. Gelukkig is het enthousiasme om deel te nemen aan een prikteam groot, zodat er een aantal vaste prikteams gevormd kon worden.

Voor de organisatie van de mobiele prikteams hebben Zorgorganisatie Eerste Lijn, Kring WSD en Huisartsenposten Westland en Schievliet samengewerkt.

Bron foto: Huisartsenposten Schievliet

23-02-2021