Triple C onderzoekt of Dickens Festijn ditmaal in Lange Kerkstraat kan

Evaluatie Molendag: evenement trok ruim 1700 bezoekers

Evaluatie Molendag: evenement trok ruim 1700 bezoekers

SCHIEDAM - Triple C heeft de door haar in samenwerking met De Schiedamse Molens georganiseerde Molendag geëvalueerd met figuranten, vrijwilligers en andere betrokkenen. Er kwamen naar schatting ruim 1700 bezoekers naar de Molendag. Triple C is ook organisator van het Dickens Festijn. Onderzocht wordt of dit evenement ditmaal in de Lange Kerkstraat kan worden gehouden.

Triple C gaf de evaluatie, die plaatsvond in de ruimte van Shop aan de Hoogstraat 140, een feestelijk tintje. Er was een hapje en een drankje, met muzikale omlijsting door Jewelcase (foto hieronder). Aan het eind kregen de aanwezigen als aardigheidje een door De Schiedamse Molens uitgegeven muntenset. 

m2

Hieronder vind je een verslag van de evaluatie-avond door Stichting Triple C: 
"Donderdag 9 juni hebben we in SHOP op de Hoogstraat de evaluatie-avond gehad van Molendag Schiedam. 
 
Molendag Schiedam heeft plaatsgevonden op zaterdag 14 mei. Een gezellige zonnige dag met de Reuzen van Schiedam in de schijnwerpers. Met ongeveer 134 vrijwilligers (van onder andere de Schiedamse Molens, Yets Foundation en Triple C) die zich vol enthousiasme en belangeloos voor Schiedam inzetten, hebben we er weer samen een feestje van gemaakt. 
 
De inschatting is dat er over de gehele dag meer dan 1700 bezoekers zijn geweest. Veel bezoekers zijn in, op en om de molens geweest en hebben kennisgemaakt met het historisch erfgoed van Schiedam. 
 
Diverse partijen maakten gebruikt van onze uitnodiging om deel te kunnen nemen aan de evaluatie avond. Stichting Triple C houdt ervan om samen te werken, verbindingen te maken en samen te bekijken hoe we Molendag in de toekomst nog leuker kunnen maken. Uiteraard hebben we er gelijk een klein feestje van gemaakt met een hapje en een drankje en live muziek van Jewelcase.
 
In verschillende groepjes heeft men waardevolle input gegeven en nieuwe ideeën bedacht die wij de komende week gaan uitwerken en gaan gebruiken voor de volgende editie.
Kortom een waardevolle en gezellige avond. 
 
Als blijk van waardering zijn er zilveren muntensets van De Schiedamse Molens uitgereikt aan de vrijwilligers. Een leuk collectors item.

Nu gaan wij ons inzetten om het Dickens Festijn Schiedam te organiseren. Dit staat gepland op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022. Het is onze bedoeling om z.s.m. met de gemeente in gesprek te gaan wat de mogelijkheden zijn betreffende de vergunning en locatie. 

Omdat er diverse werkzaamheden plaatsvinden in de omgeving van de Vlaardingerstraat, de Dam en de Korte haven medio december bekijken wij de mogelijkheden om uit te wijken naar de Lange Kerkstraat, de Grote- of Sint Janskerk en de tuin van de kerk. Zodra wij hier meer over weten en toestemming hebben kunnen wij het plan verder uitrollen. 

Wij hopen dat er binnenkort meer duidelijkheid over is, zodat wij er samen met de vrijwilligers, ondernemers, horeca en alle belangstellende Schiedammers een 'mooi feessie' van kunnen maken.

Houd onze website en social media in de gaten.

Met een Schiedamse groet,

Anette Kooij, Marijn Poel en Jenneke van den Berg
Stichting Triple C"

Foto hieronder: v.l.n.r. Marijn Poel, Anette Kooij en Jenneke van den Berg (foto door Rob van der Stel)
Overige foto's: door Rob van der Stel of door Stichting Triple C

m5

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

12-06-2022