In reactie op door John van Sliedregt en Koen van Baekel geschreven artikel

Molenstichting verzoekt om integraal debat over hoogbouw bij historische binnenstad

Molenstichting verzoekt om integraal debat over hoogbouw bij historische binnenstad

SCHIEDAM - "In navolging van het ingezonden stuk van vandaag van D66 op De Schiedammer Online sturen wij deze verklaring vanuit Stichting De Schiedamse Molens. Dezelfde verklaring is ook naar alle fractieleiders gestuurd in de Schiedamse gemeenteraad en naar het college van B&W." De molenstichting wil een integraal debat over hoogbouw bij de historische binnenstad.

INGEZONDEN

"Beste Schiedammer,

De Stichting Schiedamse Molens heeft de publiciteit gezocht rond een bij B&W ingekomen initiatief voor een ultra hoogbouwplan aan de rand van de binnenstad.

Ook in Schiedam is de woningnood in bepaalde sectoren voelbaar. De Stichting realiseert zich terdege dat Schiedam moet blijven bouwen aan meer woningen. Marktpartijen weten Schiedam steeds meer te vinden, en er is veel interesse om nieuwe projecten te ontwikkelen. De komende discussie over The Miller op de locatie Plein 40-45, stelt Schiedam naar de mening van de Stichting voor de fundamentele vraag of hoogbouw van zulke proporties in de periferie van de binnenstad een goed idee is.

Met alle ambities en snelheid bij het ontwikkelen van nieuwe projecten moet in onze visie eerst, los van concrete initiatieven uit de markt, de vraag worden beantwoord of de gemeente en de Schiedammers behoefte hebben aan ultrahoogbouw in en rondom de historische binnenstad. Een bevestigend antwoord op deze vraag zou een breuk zijn met het van kracht zijnde “Molenbeleid Schiedam 2003” van de Raad. De Hoogbouwvisie 2008 van de Raad geeft geen duidelijk antwoord.

De Stichting pleit voor het voeren van een open discussie over concreet, door de gemeenteraad vast te stellen beleid.

Wat de Stichting betreft houdt dat een beleid in dat disproportionele (ultra) hoogbouw weert uit de historische binnenstad zelf en de periferie, rekening houdend met de molenbiotopen. Dit alles met het oog op behoud van het werelderfgoed dat de molens in hun biotoop vormen en het beschermd stadsgezicht, en het daarbij passende uitzicht vanuit diezelfde binnenstad.

De Stichting Schiedamse Molens maakt zich hier hard voor en vraagt daarbij uw steun.

Stichting De Schiedamse Molens"

Hier lees je het artikel van hedenochtend door John van Sliedregt en Koen van Baekel van D66 Schiedam.

Foto: bron Stichting De Schiedamse Molens

16-02-2022