Morgen wordt wateroverlast op fietspad Abtsmolenpad aangepakt

Morgen wordt wateroverlast op fietspad Abtsmolenpad aangepakt

SCHIEDAM - Morgen gaat Irado een geul graven als tijdelijke oplossing om de wateroverlast op het fietspad langs de Poldervaart te verhelpen.

Zoals wij zaterdag hebben gemeld, waren er zaterdagavond in verband met wateroverlast en het bevriezingsgevaar waarschuwingsborden geplaatst op het fietspad in het Prinses Beatrixpark langs de Poldervaart. Hieronder zie je een foto die zondagmiddag gemaakt is van een van de twee geplaatste borden.

bord1

Vanmiddag namen twee medewerkers van Irado de situatie op (zie geheel boven de foto van het busje van Irado, geparkeerd voor het waarschuwingshek). Morgen wordt er vanaf de grote plas een geul gegraven om het water te laten weglopen naar een zo'n zestig meter verderop liggend stuk gras (zie foto onder). Dat stuk gras ligt lager, maar staat wel droog (het gele gedeelte). De medewerkers verwachten dat het water door de te graven geul naar het lager gelegen gedeelte stroomt, waarmee zij voor een tijdelijke oplossing van de wateroverlast op het fietspad willen zorgen.

bus2

Hier lees je ons eerdere artikel over deze situatie:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/fietspad-langs-poldervaart-met-hekken-afgezet

Hier lees je een artikel over de wateroverlast in een fietstunnel in Schiedam Oost
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/hier-kom-je-als-fietser-of-voetganger-niet-met-goed-fatsoen-doorheen

Foto's door De Schiedammer Online

02-02-2021