Mr. Windibank's 1 o'clock wint de Zilveren Traan

Mr. Windibank's 1 o'clock wint de Zilveren Traan

SCHIEDAM - De winnaar van de Zilveren Traan 2023 is Tom Shiner met zijn korte film Mr. Windibank's 1 o'clock. Dat werd vanavond bij de officiële opening van de zeventiende editie van het Suikerzoet Filmfestival in Theater aan de Schie bekendgemaakt.

Op de foto zie je v.l.n.r. regisseur Tom Shiner, acteur in de film James Harrison en Anne Rats, die de prijsuitreiking presenteerde. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfhonderd euro en een kunstwerk van de Schiedamse kunstenares Jolande Bosch. 

Tijdens het gratis toegankelijke Suikerzoet Filmfestival wordt voor de hoofdfilms veelal een korte film vertoond. Programmeur van de korte films is Jan Bekkering.

De inzender van de volgens de jury beste korte film wint de Zilveren Traan. Dit jaar werden er 18 korte films ingestuurd. Mr. Windibank's 1 o'clock was de film die er duidelijk bovenuit stak, zo werd bij de prijsuitreiking gezegd. Voordat de hoofdfilm van vanavond in een goed gevulde grote zaal van Theater aan de Schie werd vertoond, zag het publiek de winnende korte film Mr. Windibank's 1 o'Clock. Tom Shiner en James Harrison kregen na de vertoning een gul applaus van het Schiedamse publiek. De film speelt zich af in een wachtkamer en heeft verrassende wendingen. 

Zondagmiddag om 17.00 uur kan de liefhebber van korte films zijn hart ophalen. Dan worden in het Wennekerpand meerdere korte films achterelkaar vertoond.

De hoofdfilm in Theater aan de Schie was vanavond Rocco & Sjuul. Regisseuse Anna van der Heide zou aanwezig zijn voor een Q&A na afloop van de film. Zij had afgezegd wegens ziekte. 

Vanavond was er livemuziek. Vooraf speelde de viermansformatie Ogen Dicht een drietal nummers. Na vertoning van de hoofdfilm speelde bigband Barend Hoek Collective in de foyer. 

Hier lees je meer over het festival:
Goed, groot en gratis Suikerzoet Filmfestival

Foto's door Louise Melchers

zaal

09-11-2023