't Huis te Poort

Muzikale hartenkreten van Ensemble Albionoria

Muzikale hartenkreten van Ensemble Albionoria

SCHIEDAM - Langzaam maar zeker komt het einde van de zomer dichterbij. En wat dan ook in zicht komt is het nieuwe concertseizoen in ’t Huis te Poort. Heel binnenkort komt het nieuwe programma online, en verschijnt de nieuwe seizoenbrochure.

We kunnen u alvast beloven dat er heel veel moois aan komt: negen concerten, uitgevoerd door vooraanstaande musici uit binnen- en buitenland, waaronder – zoals u van ons gewend bent – gevestigde namen én jong talent. Diverse ensembles, waaronder relatief veel duo’s van zeer verschillend pluimage, staan garant voor een gevarieerd programma, waarin uiteenlopende aspecten en benaderingen binnen de oude muziek aan bod komen.

We beginnen op zondagavond 1 september al gelijk heel goed met het recent opgerichte Ensemble Albionoria. Een van onze ‘vaste’ musici maakte ons attent op dit jonge, veelbelovende gezelschap dat met hun programma ‘Rages of the Heart’ ongetwijfeld voor een prachtige seizoenstart gaat zorgen.
Begeleid door Marta Jiménez op barokcello en Sevastianos Motorinos op klavecimbel, zingt de jonge, expressieve Canadese sopraan Anna-Julia David theatraal – en soms hartverscheurend – werk van grootmeesters uit de barok: Antonio Vivaldi (1678-1741), John Eccles (1668-1735) en Henry Purcell (1659-1695). De stem van Anna-Julia lijkt gemaakt te zijn om hun muzikale hartenkreten te vertolken.

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe (advanderkouwe@gmail.com) met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.

Toegang
€ 30.-
Wanneer:
Zondag 1 september 2024, 20.15 u
Waar:
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Foto:
Ensemble Albionoria, Meshkat Talebi
 

11-08-2024