De officiële opening vanmiddag gaat wél door

Trieste vernieling van nieuw kunstwerk in Schreiershuisje

Trieste vernieling van nieuw kunstwerk in Schreiershuisje

SCHIEDAM - Gisteren is door een groep jongeren het nieuwe kunstwerk in het Schreiershuisje op het Hoofdplein vernield. Het kunstwerk wordt vanmiddag officieel geopend. De opening gaat niettegenstaande de schandalige vernielingen wél door (aanvang 15.00 uur).

Het gaat om een kunstwerk van Teuntje Fleur die in het huisje op de wanden en op het plafond kleurige schilderingen heeft aangebracht met als thema een fijne jeugd. De wisselende tentoonstellingen in het Schreiershuisje worden geprogrammeerd door kunstenaars Sjef van Duin en Esther Zitman. "Het is heel erg wat er gebeurd is, maar de opening gaat zeker door! Er wordt druk gewerkt nu om de boel te herstellen", zo laat Zitman de redactie van De Schiedammer Online weten.

Jan Willem de Boer sprak vanochtend telefonisch met een aangeslagen Teuntje Fleur, die hem aangaf ondanks het verdrietig makende vandalisme vanmiddag toch bij de opening aanwezig te zullen zijn.

Hier lees je meer over het kunstwerk:
Teuntje Fleur exposeert in het Schreiershuisje

Hier lees je een artikel van de lokale omroep over de vernielingen.

Foto's: Deze foto's zijn hedenochtend om 10.30 uur gemaakt, de beschadigingen/leuzen zijn grotendeels weggewerkt/onleesbaar gemaakt (foto's door redactie De Schiedammer Online)

schrei1

sc7

sc6

sc4

sc3

sc2

24-02-2024