Nationaal team beachhandbal oefent in Schiedam tegen DWS

HANDBAL - Het nationaal team beachhandbal heeft vanavond op Thurlede in Schiedam een oefenwedstrijd gespeeld tegen het beachhandbalteam van DWS. Zes sets werden er gespeeld, waarvan de DWS-heren er één binnen wisten te slepen.

door Jan Schrijver

goal

"En dat we vanavond een set winnen, is best een goede prestatie te noemen", zei DWS- doelman Jelle Hamerslag (op de foto hierboven in het doel). Hij kreeg vanavond de nodige doelpunten - in het totaal ver boven de honderd - om zijn oren, maar dat was niet onverwacht en geenszins om over te treuren. "Team NL speelt regelmatig oefenwedstrijden tegen clubteams in ons land, en er zijn maar weinig clubteams die erin slagen om een set te pakken. Tegen jongens uit Team NL spelen we ook wel als we tegen hun club spelen en dan zijn zij veruit de beste speler van het clubteam. Vanavond speelden we tegen al die beste spelers tegelijkertijd, zo kun je het zien. Het was zwaar, maar leuk en een goede ervaring."

Normaal duren wedstrijden beachhandbal twee sets van tien minuten. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd was niet bekend hoeveel sets er gespeeld zouden worden, twee of drie was de verwachting. TeamNL, dat in de voorbereiding is op het EK in Praag, had er zin in en na vijf door Oranje gewonnen sets, de een met groter verschil dan de andere, werd er op verzoek van de TeamNL-spelers toch nog een laatste set gespeeld. "We houden het aantal gespeelde sets graag even", zo werd er gegrapt.

Bepaalde patronen konden nog wat beter ingeslepen worden, merkte je wel aan reacties van Oranje-spelers en daar werd aan gewerkt, ook in de zesde set. En wie verwacht had, dat in zo'n zesde set in het rulle zand de DWS-spelers het conditioneel niet meer zouden kunnen bijbenen, kwam bedrogen uit. Juist die zesde set bouwde de thuisploeg een flinke voorsprong op, waarbij TeamNL door middel van een eindsprint nog wel goeddeels terugkwam maar niet helemaal. De laatste set eindigde met 26-20 in het voordeel van DWS.

Daarna werden er nog shoot-outs genomen; 16-10 in het voordeel van Oranje. Een afsluitende foto van beide teams in één doel mocht niet ontbreken. Je ziet de foto hierboven. De spelers met de witte shirtjes zijn van TeamNL.

Hieronder zie je enkele wedstrijdbeelden. Morgen komt JW TV met een videoreportage met bewegende beelden van deze spectaculaire vorm van handbal inclusief vliegers en pirouettes.