Thor (R) – Nexus | 13-19 (7-9)

Nexus op tijd weer bij de les

SCHIEDAM/ROTTERDAM (Korfbal) - Na een mindere start van de competitie voor Nexus was het zaterdag niet een kwestie van mogen maar van moeten. In het 4-punten duel met Thor wisten de Schiedammers dat het niet gemakkelijk ging worden.

De eerdere wedstrijd tussen de teams werd ter nauwernood een gelijkspel en met het gegeven dat de Schiedamse doelpunten machine nog niet op volle toeren draait beloofde het dan ook weer een spannende wedstrijd te gaan worden. Gelukkig had het team van Mario Bernard dit keer het vizier wel op scherp en toen het Rotterdamse verzet in de 2e helft definitief gebroken was, kon Nexus eenvoudig uitlopen naar een dik verdiende 13-19 overwinning.

Dat Nexus uiteindelijk eenvoudig zou gaan winnen bleek niet in het 1e kwartier. Tot 4-4 gingen beide teams gelijk op en had Thor telkens het initiatief. 2 doelpunten van de uitblinkende Yannick van Otterloo brachten echter de eerste scheurtjes bij Thor zichtbaar. Nexus zou namelijk niet meer op achterstand komen en nu was het juist Thor die in de achtervolging moest. Op slag van rust peerde Suthes Balasooriyan er van afstand nog een bal in, waardoor er met een comfortabele 7-9 voorsprong gerust kon worden.

Na rust weet Nexus toch nog een niveautje hoger schakelen en alles uit de kast trekken, waardoor het verschil met Thor alleen maar op loopt. Met nog 15 minuten te spelen weet Thor nog 1 keer terug te komen tot 2 doelpunten verschil (11-13), maar nadat Juliette van Schie eerst een doorloopbal mist weet ze dit perfect te corrigeren middels een mooi afstandsschot.  Nexus weet verder uit te lopen naar 11-17 en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk wordt er afgefloten op een 13-19 stand.

Nexus is daarmee een stapje dichterbij handhaving in de 2e klasse gekomen. Bij winst tegen Korbatjo is Nexus definitief veilig. Voor elke andere uitslag moeten de Schiedamse rekenmeesters nog aan het werk, aangezien er nu 3 ploegen op dezelfde plaats staan met 4 punten uit 5 wedstrijden. Het belooft volgende week sowieso een speciale wedstrijd te worden, want na heel wat jaren in het eerste van Nexus (en voorheen Harga) te hebben gespeeld zal Kim Majoor afscheid nemen van de selectie (Nexus 1 – Korbatjo 1, zaterdag 8 juni, 16.00 uur).