Trekvogels - Nexus 12-8 (8-4)

Nexus vergeet te scoren

Nexus vergeet te scoren

ROTTERDAM (Korfbal) - In de derde wedstrijd van het veldseizoen, na een pauze van enkele weken, trad Nexus aan tegen Trekvogels uit Rotterdam. In de altijd spannende 2-Klasse 11 staan er nog altijd vier ploegen dicht bijeen. Ieder kan nog kampioen worden of degraderen. Ditmaal het eerste speelweekend zonder harde wind en regen. Het werd zelfs ruim boven de 20 graden.

Waar Nexus in de eerste twee wedstrijden matig presteerde - de ploeg moest duidelijk wennen aan het veld -l na de zaalperiode, was er hoop dat dit deze week gewonnen kon worden.

Het begin was over-enweer rommelig en met weinig goed aanvalsspel. Nexus opende de score met een strafworp van Noah Poppelier. Voor Nexus het startschot om door te pakken? Nee, want ook nu speelde de  dramatische afronding de Schiedammers parten. Dit gaf Trekvogels, die in hun eerste aanvalsvak een sterk reboundoverwicht hadden, genoeg kansen om snel weer op gelijke hoogte te komen. De 2-1 en 3-1 volgden snel op elkaar.

Het spel van Nexus stabiliseerde en ondanks de hoge druk op de rebound kwamen er goede aanvallen, maar bleef de afronding uit. Trekvogels speelde gedurende deze fase goed en wist via lange aanvallen en veel schotkansen uit te lopen naar 5-1.

Op deze stand nam coach Mario Bernard namens Nexus een time-out om de koppen weer de juiste richting op te krijgen. Dit had het gewenste effect. Jochem Schuurman wist met een afstandsschot de score voor Nexus te verdubbelen.

De verdere en gehoopte opmars van Nexus bleek helaas een illusie. De score nam wel toe, maar Trekvogels hield gelijke tred. Het verschil van vier punten bleef tot aan de rust: 8-4.

Na rust geloofde Nexus nog steeds in een positief einde. De lage score bood mogelijkheid tot het keren van de wedstrijd. Het  afrondingspercentage moest omhoog. En dat was precies waar het aan schortte.

De intensiteit nam door de warmte in deze fase af en dat gold voor beide ploegen. Door opnieuw twee doelpunten van Noah Poppelier kwam Nexus terug tot 8-6. In deze fase lag er voor de Schiedammers een goede kans om door te stoten. Maar helaas ...

Trekvogels wist direct met doelpunten te antwoorden, waardoor de kloof nooit kleiner werd dan twee punten. Ook meerdere Schiedamse wissels  brachten geen verandering. In de eindfase liep Trekvogels weer uit tot een voorsprong van vier punten. Het werd uiteiendelijk 12-8.

Coach Bernard was teleurgesteld maar ook realistisch: “We waren vandaag zeker niet kansloos, maar met 8 doelpunten win je geen enkele wedstrijd.” De taak om in de resterende drie wedstrijden de scores te verhogen is duidelijk. Door de andere uitslagen is dit seizoen nog van alles mogelijk.

Fotografie
Nexus

Fotobijschrift
Juliette van Schie namens Nexus in actie

12-05-2024