Nexus – Korbatjo 16-17 (10-7)

Nexus verliest in slotfase; wedstrijd in teken afscheid Kim Majoor

SCHIEDAM (Korfbal) - Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma voor Nexus. De tegenstander van vandaag was Korbatjo uit Oud-Beijerland.

De vorige onderlinge wedstrijd was een fysiek duel met veelal achterverdedigen door Korbatjo (13-13). Doordat de andere wedstrijd in de poule, tussen Trekvogels en Thor, al eerder op de dag gespeeld was, wist Nexus op voorhand al dat zij veilig waren. Daarentegen moest Korbatjo nog vol aan de bak, want zij moesten minimaal een gelijkspel afdwingen. Genoeg redenen voor een leuke pot korfbal.

Naast dat het de laatste wedstrijd van het seizoen was, was het ook de allerlaatste wedstrijd van Kim Majoor. Na 24 jaar in het eerste van s.s.c. Harga en later Nexus gespeeld te hebben, was dat moment dan toch daar. “Een moeilijke keuze”, aldus Kim Majoor, “maar voor de rust in het gezin, met 3 opgroeiende kinderen, is het goed. Toch zal ik het zeker gaan missen.” Ook Nexus zal haar als vaste kracht van het eerste team gaan missen. Kim was iemand die er altijd voor de volle honderd procent voor ging en een lastige dame om tegen te spelen. Met een goed afstandsschot, een gevaarlijke doorloopbal en fysiek sterk verdedigen wist ze het menig dame moeilijk te maken. Daarnaast heeft zij zich ook altijd ingezet voor allerlei andere activiteiten bij de club. Met veel publiek, waaronder oud-spelers en trainers, en een heerlijk zonnetje beloofde het een mooie middag te worden.

Nexus begon goed aan de wedstrijd. Met een ver afstandsschot wist Noah Poppelier de score van de wedstrijd te openen. Korbatjo antwoordde hier direct op met een tegengoal. Daarna was het de beurt aan het andere vak van Nexus. Dionne van Dijk wist Nexus weer op voorsprong te brengen met een mooie doorloopbal. Nexus bleef goed combinatiespel spelen en was zuiver in de afronding. Met onder andere drie goals van de goed spelende Dante Bernard pakte Nexus een voorsprong van 5 doelpunten (10-5). In de laatste 10 minuten van de eerste helft raakten de spelers van Nexus de scherpte kwijt en wist Korbatjo het verschil terug te brengen naar 10-7 met rust, waardoor er nog van alles mogelijk was in de tweede helft.

Na rust opende opnieuw Nexus de score, maar het goede niveau van de eerste 20 minuten van de wedstrijd heeft Nexus niet meer weten te halen. Suthes Balasooriyan moest in de aanval nog plaats maken voor de afzwaaiende Stefan Bohm, die goed stond te rebounden. Helaas wist Nexus de korf een stuk minder goed te vinden en voelde Korbatjo dat er nog iets mogelijk was. Doelpunt voor doelpunt kwam Korbatjo terug naar 11-11. Het beloofde een spannende laatste 10 minuten te worden. Emma de Vette kwam nog in de ploeg bij Nexus en daarna vond de welverdiende publiekswissel plaats bij een stand van 15-15. Kim Majoor werd gewisseld voor haar zusje Dionne van Dijk onder een luid applaus en de rood zwarte rook van de fakkels. Het was een mooi einde aan de lange korfbal carrière van Kim.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd er nog over en weer een keer gescoord. En in het laatste fluitsignaal wist een heer van Korbatjo de korf nog een keer te vinden, waardoor de eindstand bepaald werd op 16-17. Hierdoor had Korbatjo ook gezorgd voor handhaving in de tweede klasse. Een minder goede tweede helft van Nexus haar kant, maar desondanks was het een heerlijke zaterdag op de club met al het publiek en een lekker zonnetje.

'We hadden graag meegedaan voor de bovenste plaatsen deze veldcompetitie, maar de realiteit was dat we alle zeilen nog bij moesten zetten om niet te degraderen. Dan volgend seizoen maar weer strijden voor promotie', aldus coach Bernard, die er nog 1 jaartje aan vast plakt in het Schiedamse.