Nexus verliest van Trekvogels in cruciaal duel

SCHIEDAM (korfbal) – Afgelopen zaterdag stond een spannende wedstrijd op het programma in Schiedam, waar Nexus het moest opnemen tegen Trekvogels. De teams troffen elkaar al eerder dit seizoen, vlak voor het Pinksterweekend, waarbij Trekvogels aan het langste eind trok.

Deze eerdere nederlaag van Nexus was grotendeels te wijten aan hun gebrekkige scorende vermogen. Voor Nexus stond er dit keer meer op het spel dan enkel eerherstel. Een overwinning tegen Trekvogels zou hen namelijk in de race houden voor het kampioenschap.

Het was Trekvogels die vrij snel de korf wist te raken, waardoor een 0-3 voorsprong gepakt werd. Dit leek Nexus wakker te schudden via een vrije bal van Noah Poppelier. Trekvogels was echter niet van plan Nexus dichterbij te laten komen. De gehele eerste helft wist Trekvogels de regie te houden, mede dankzij het niet afronden van de diverse kansen door Nexus. Hierdoor ging Nexus met een achterstand van 4-13 de rust in en was er geen sprake meer van enige spanning.

Vastberaden kwam het eerste team van Nexus de kleedkamer uit om de regie terug te pakken en aan de inhaalslag te beginnen. Met wat tactische wissels wist Nexus de kansen beter af te maken en terug te komen in de wedstrijd tot 11-17. Het spel van Trekvogels werd fysieker, maar ondanks de waarschuwingen van de scheidsrechter ging dit tot de laatste minuut door. Het lukte Nexus niet de achterstand verder in te lopen, waardoor de eindstand 12-18 werd.

Een afgetekende nederlaag voor het team van Mario Bernard, die nu in de restende 2 wedstrijden alle zeilen moet bij zetten om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Bernard: 'Trekvogels schoot uit de startblokken en in aanvallend opzicht hadden we veel last van de lengte bij Trekvogel'.