Nexus - WION 12-10 (6-6)

Nexus wint met de hakken over de sloot

SCHIEDAM (Korfbal) - Onder herfstige omstandigheden speelde Nexus voor de tweede keer in de competitie tegen WION. Na een eerste ruime zege voor Nexus was het aan het team om de tegenstanders niet te onderschatten.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er 1 minuut stilte gehouden met zowel spelers als supporters, ter nagedachtenis van de altijd geliefde en betrokken Emile van Schie - van der Drift. Na een minuut vol gevoelens van verdriet en gemis was het aan de spelers van Nexus om dit om te zetten in kracht om de wedstrijd te winnen.

Nexus opende de score dankzij een doorloper van Juliëtte van Schie. WION reageerde snel met de gelijkmaker, waarna een volgende doelpunt aan de kant van de uitploeg resulteerde in een 1-2 achterstand. Suthes Balasooriyan maakte de gelijkmaker, maar opnieuw was daar WION met een tegenreactie. Beide teams wisten dit vast te houden en met een gelijkstand van 6-6 werd de rust ingegaan.

Na de rust was al snel duidelijk dat Nexus zich op enkele punten kon verbeteren. Hoewel dit geprobeerd werd, bleven de doelpunten in de eerste minuten van de tweede helft uit. Na 8 minuten scoorde Sander Borgman twee belangrijke afstandsschoten waarmee de voorsprong met twee punten voor Nexus was. Niet anders dan in de eerste helft reageerde WION, maar zij slaagden er niet in om de score terug te brengen naar een gelijkstand.

In de laatste 5 minuten scoorde WION echter een afstandsschot waarmee de stand op 11-10 kwam te staan. Het was aan Nexus om het hoofd koel te houden en om de punten in Schiedam te houden. Na 3 spannende minuten wist Lisa Stouten, ondanks dat zij onderweg struikelde, een mooie doorloper te scoren. Met een stand van 12-10 was de winst voor Nexus.

Terugblikkend op de wedstrijd had Nexus meer moeite om tot goede kansen en acties te komen. “Het regenachtige weer met een gladde bal was hierbij niet helpend, maar ook het uitspelen van kansen kon zorgvuldiger”, aldus Mario Bernard, die vanwege een schorsing de wedstrijd vanaf een afstandje bekeek. Nexus heeft de aanstaande week twee kansen om dit te laten zien tegen Korbatjo: op dinsdagavond 1 oktober in Schiedam en zaterdagmdidag 5 oktober in Oud-Beijerland.