PKN Grote Kerk

"Niet samenzijn en samen zingen, wij brengen het kerstgevoel online bij je thuis"

"Niet samenzijn en samen zingen, wij brengen het kerstgevoel online bij je thuis"

SCHIEDAM - Gisteravond is door de kerkenraad van PKN Grote Kerk Schiedam het besluit genomen om -  landelijke adviezen opvolgend - géén bezoekers te ontvangen tijdens de kerstvieringen en sowieso geen bezoekers te ontvangen tot en met 17 januari. Ook zal op kerstavond de kerk niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle diensten worden via livestream uitgezonden. Hieronder lees je een geactualiseerd overzicht van de kerstactiviteiten die deze kerkgemeente organiseert.

Op zondag 20 december om 17.00 uur zendt de lokale omroep de Kerstzang bij Kaarslicht uit. Dit jaar zonder bezoekers maar met een muzikaal programma met: Vocalis St-Jan onder leiding van Arjen Leistra, een blazersensemble van de Rijnmondband en de solisten Annelies Prins en Annette Rogers.

De burgemeester leest uit het kerstverhaal voor en de stadsdichter zal een gedicht voordragen. De lokale omroep herhaalt de kerstzang op kerstavond en eerste kerstdag.

Je kunt ook live online kijken via de website pkngrotekerkschiedam.nl  

Kerstvieringen in de Grote Kerk
Met drie kerstdiensten zegt de kerk 'de geboorte van Jezus weer levend' te willen maken, 'helaas zonder bezoekers. We gaan alle kerstvieringen livestreamen dus je hoeft niks te missen'. 

  • Donderdag 24 december 19:00 uur Kinderkerstnacht: tijdens de kinderkerstnacht zendt de kerk de kindermusical “Het beste nieuws” uit, waarin ook het kerstverhaal uitgebeeld zal worden. 'Dit jaar wordt het extra bijzonder', aldus de kerk, 'omdat veel onderdelen al eerder worden opgenomen op allerlei locaties in de kerk'.  Het is via livestream en zonder bezoekers, je kunt je hiervoor dus niet opgeven, iedereen kan online meekijken.
  • Donderdag 24 december 22:00 uur Kerstnachtdienst: in deze kerstnachtdienst zal dominee Willem van der Vegt voorgaan. De muzikale medewerking wordt verzorgd door Vocalis St. Jan onder leiding van Arjen Leistra. De bijdrage door het koor wordt vooraf opgenomen en in de dienst en livestream verwerkt.
  • Vrijdag 25 december Kerstdienst. In deze viering op eerste kerstdag zal dominee Renske Oldenboom voorgaan. In deze dienst wordt muzikale medewerking verleend door een zanggroep onder leiding van Arjen Leistra.  25 december 10:00 uur via livestream.

De kerk: "We zullen het samenzijn en samen zingen enorm gaan missen, maar hopen een klein beetje kerstgevoel bij je thuis te kunnen brengen, door alle livestreams die je online kunt bijwonen. Voor verdere details en de toegang tot alle livestream uitzendingen kun je op onze website terecht: https://pkngrotekerkschiedam.nl"

Mail: info@pkngrotekerkschiedam.nl

Facebook: https://www.facebook.com/pkngrotekerkschiedam 

Foto: dit jaar helaas géén volle kerk (bron foto PKN Grote Kerk Schiedam)

 

 

 

 

 

18-12-2020