Nieuwe lokale politieke partij 'Alles voor Schiedam'

Nieuwe lokale politieke partij 'Alles voor Schiedam'

SCHIEDAM - Er is een nieuwe lokale politieke partij opgericht, die aan de komende gemeenteraadsverkiezingen zal meedoen. De partij zal Alles voor Schiedam gaan heten naar alle waarschijnlijkheid. Marvin Janssen, ondernemer en bekend uit de Schiedamse voetbalwereld, is lijsttrekker.

door Jan Willem de Boer (video-reportage en foto)

Jan Willem de Boer sprak met lijsttrekker Marvin Janssen en mede-initiatiefnemer Ruud van Noordennen.

De partij is opgericht en aangemeld voor de verkiezingen die op 16 maart 2022 plaatsvinden. De partij is inmiddels een nummer op de lijst van partijen. De naam 'Alles voor Schiedam' moet nog officieel worden vastgesteld.

Er zullen onder meer verscheidene ondernemers op de lijst staan. Een van hen is lijsttrekker Marvin Janssen. Hij is ondernemer (in de aannemerij). Ruud van Noordennen, die ook op de lijst zal staan, is mede-eigenaar van JJ's Lunch & Catering in de Passage en van Café Pleinzicht aan de Singel (deze bedrijven waren ook verantwoordelijk voor de vier waterfietsen die deze zomer te huur waren in de binnenwateren van Schiedam). 

Ruud van Noordennen: "In politiek wordt er veel geblaat. Wij willen dingen voor elkaar krijgen, geen mooi weer spelen. Zo zijn er weinig evenementen in Schiedam, behalve Brandersfeesten en Koningsdag."

Marvin Janssen vindt de huidige gemeenteraad politiek 'stoffig'. "Men heeft te weinig binding met wat er gebeurt in Schiedam. Je kunt zeggen: het wiel is al uitgevonden, de partijprogramma's komen redelijk overeen, wij gaan dat wiel verbeteren."

De sfeer is niet goed in de politiek, zo houdt Jan Willem de Boer de nieuwe lijsttrekker voor. Hij ziet niet tegen de slechte sfeer op. "Dat moet echt leuker kunnen." Daarvan is Marvin Janssen overtuigd.

Foto: Marvin Janssen (links) en Ruud van Noordennen (rechts) (foto door Jan Willem de Boer)

25-01-2022