Nieuwe steigers officieel geopend

Nieuwe steigers officieel geopend

SCHIEDAM - Vrijdagmiddag werden door wethouder Marcel Houtkamp en gedeputeerde Jeanette Baljeu van de provincie Zuid-Holland drie nieuwe aanlegsteigers officieel in gebruik genomen.

door Rob van der Stel (tekst en foto’s)

openingstrob3

Bij molen De Walvisch, het nieuwe vertrekpunt van de fluisterboot, werd na twee korte speeches, een geel lint doorgeknipt. Houtkamp benadrukte dat Schiedam naast jeneverstad nu ook een echte waterstad kan worden met vele nieuwe mogelijkheden voor de bezoekers.

De wethouder en de gedeputeerde namen daarna, samen met een kleine groep genodigden, plaats in de fluisterboot Aleida en vertrokken voor een boottocht door de havens. Ad van Leeuwen, voorzitter van Stichting Rondvaarten Schiedam, sprak op de boot de gasten toe en wees op de bijzondere plekjes langs de Korte en Lange Haven.

Op de Buitenhaven werden de twee andere nieuwe steigers bewonderd. Bezoekers kunnen dankzij deze twee nieuwe steigers nu ook aan de ene kant de distilleerderijen Koninklijke De Kuyper en Onder de Boompjes over het water bereiken en aan de andere kant het pakhuis van Loopuyt. Een van de genodigden, Harrie Dechering, sinds begin dit jaar de nieuwe directeur van Schiedam Partners, zegt met deze aanvulling een mooie kans te zien voor het creëren van nieuwe arrangementen in het zogenoemde Distillers District.

Lees ook ons eerdere artikel.

Je kunt ook de video door Jan Willem de Boer zien, door de afbeelding hieronder met pijltje aan te klikken.

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

18-09-2021