NME-centrum werkt aan kriebelbeestjestuin en schutting

NME-centrum werkt aan kriebelbeestjestuin en schutting

SCHIEDAM - Het NME-centrum neemt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart deel aan NLdoet. Er moet een nieuwe schutting geplaatst worden en er moet aan de ‘kriebelbeestjestuin’ gewerkt worden. Je kunt meedoen als vrijwilliger.

Bij het NME-centrum / de Stichting Milieu Dichterbij (SMD) aan de Harreweg in Schiedam Noord  staan tijdens NLdoet twee klussen op het programma: op vrijdag 11 maart wordt een nieuwe schutting geplaatst aan de kant van de Harreweg, ter verfraaiing van de entree. Zaterdag 12 maart worden in de ‘kriebelbeestjestuin’, die achter de schuur gestalte krijgt, vier grote beplantingsvakken gemaakt door tegels en stenen op elkaar te stapelen. Tussen de tegels en stenen kunnen allerlei bodemdieren en andere organismen schuilen.

Er hebben zich al vrijwilligers aangemeld, maar voor de vrijdag (10:00 uur – 13:00 uur) wordt nog naar één vrijwilliger gezocht en voor de zaterdag (10:30 uur – 15:00 uur) naar drie vrijwilligers, zo laat het milieu-educatiecentrum weten. 

Het NME-centrum / de Stichting Milieu Dichterbij (SMD) zegt deel te nemen aan NLdoet, omdat deze actie een mooie gelegenheid is om vrijwilligers te ontmoeten en nieuwe mensen te leren kennen. "Tegelijkertijd kunnen werkzaamheden worden uitgevoerd waar het centrum en de stichting zelf niet aan toekomen. Met een nieuwe schutting krijgt het NME-centrum een aantrekkelijker aanzien en de ‘kriebelbeestjestuin’ maakt de plek nog geschikter voor natuur- en duurzaamheidslessen voor basisscholen in Schiedam. De vrijwilligers die komen helpen, dragen bij aan dit doel. Wat fijn is voor het NME-centrum en de SMD, maar ook plezierig voor de vrijwilligers zelf. Meedoen geeft voldoening en levert nieuwe contacten op", aldus het NME 

Wie graag meedoet, kan zich aanmelden via www.nldoet.nl
Op deze website is ook een uitgebreidere beschrijving van de klussen te lezen.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. 

Foto: twee vrijwilligers zijn bezig met een heg van gevlochten wilgentenen in de ‘kriebelbeestjestuin’ van het NME-centrum (foto door Luc Korpel) 

18-02-2022