Morgen volgt de beladen finale tegen wereldkampioen Lauren Price

Nouchka Fontijn wint ook haar 2e partij in Hongarije

Nouchka Fontijn wint ook haar 2e partij in Hongarije

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft ook haar tweede partij gewonnen in het Bocskai Memorial Tournament in Hongarije. De jury wees haar tegen de Hongaarse Timea Nagy unaniem aan als winnares: 5-0. Morgen staat de Schiedamse boksster in de finale.

Nouchka Fontijn bokste op een ontspannen manier naar de zege. In de eerste ronde kreeg haar tegenstandster al acht tellen van de scheidsrechter. In de volgende twee rondes kwam de zege van de Schiedamse boksster in de klasse tot 75 kg geen moment in gevaar.

Na deze partij kwam wereldkampioen Lauren Price (Wales) in de ring. Die bleek te sterk voor haar Italiaanse opponente. Morgen gaat de finale dus tussen wereldkampioen Price en verliezend WK-finalist Fontijn. De Schiedamse was in die finale in oktober 2019 aanvankelijk tot winnares uitgeroepen; zie verder wat wij hierover schreven in ons artikel van gisteren (zie hieronder).

Afbeelding: fragment uit de livestream van de partij, Fontijn in het blauwe tenue

Ons artikel van gisteren:

De Schiedamse boksster Nouchka Fontijn heeft rond acht uur vanavond in het Bocskai Memorial Tournament in Hongarije haar eerste partij gewonnen van de Turkse Sennur Demin. 

Na de laatste ronde stak de Turkse boksster (met blauw tenue) wel haar hand triomfantelijk in de lucht, maar daarbij zal de wens de vader van de gedachte zijn geweest. De partij was overduidelijk in het voordeel van de Schiedamse boksster. Het oordeel van de jury bevestigde dat ook. De jury wees unaniem Nouchka Fontijn als winnares aan (in rood tenue). 

Morgen staat Nouchka opnieuw in de ring en dan tegen een boksster met thuisvoordeel, de Hongaarse Timea Nagy. Nouchka heeft haar eerder in de ring ontmoet en de verwachting van de kenners is dat de Schiedamse de beste papieren heeft. Voor de winnaar staat vrijdag de finale op het programma. 

In haar klasse (tot 75 kg) komt in het andere deel van het schema Lauren Price uit Wales uit, die vanavond in de partij na die van Fontijn in de ring kwam. Price won haar partij van vanavond. Het is mogelijk dat we dus in de finale een herhaling krijgen van de zo bijzonder verlopen WK-finale in oktober 2019. Fontijn was toen overduidelijk de betere boksster en werd door de jury tot winnares uitgeroepen en stond al voor het erepodium om de medaille in ontvangst te zullen gaan nemen, toen doorkwam dat de ploeg uit Wales (volgens een toen net gewijzigd reglement) bezwaar had aangetekend tegen de uitslag. Dat bezwaar werd gehonoreerd, en de Nederlandse ploeg kon volgens het nieuwe reglement geen bezwaar meer aantekenen. Daardoor moest Nouchka genoegen nemen met de zilveren medaille. 

Dit toernooi is jaarlijks een van de grootste bokstoernooien in Europa. Dit jaar nemen boksers uit 23 landen deel. Debrecen is de stad waar het toernooi plaatsvindt. Deze studentenstad is de op een na grootste stad in Hongarije. De coaching van Fontijn is als gebruikelijk in handen van Abdul Fkiri.

Hier zie je ons eerdere artikel over het bokstoernooi in Hongarije. https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/boksster-nouchka-fontijn-is-naar-hongarije-vetrokken

 

 

11-02-2021