Nouchka Fontijn wint medaille op Olympische Spelen

Nouchka Fontijn wint medaille op Olympische Spelen

BOKSEN - Nouchka Fontijn won vanochtend vroeg met 5-0 van de Canadese Tammara Thibeault. De Schiedamse boksster is daarmee zeker van minimaal een bronzen medaille.

De eerste ronde was nog in het voordeel van de Canadese, maar daarna gaf Fontijn meer gas en had de Canadese geen schijn van kans meer.

Vrijdag komt Nouchka Fontijn in de halve finale uit tegen Lauren Price uit Wales, die haar partij eveneens met 5-0 wist te winnen.

Dat is een beladen duel. Price is immers de boksster die in de laatste WK-finale (in Rusland) na een omstreden protest het goud binnenhaalde en Fontijn, in een wedstrijd waarin de Schiedamse duidelijk de betere boksster was, met zilver achterliet. De bokssters hebben na de WK-finale opnieuw in de ring gestaan en daarin liet Fontijn steeds zien de betere boksster te zijn. Fontijn is een technische pugiliste, Price staat er met name om bekend dat zij het hang- en klemwerk niet schuwt.

Foto: Nouchka Fontijn en haar trainer en partner Abdul Fkiri na het behalen in 2016 van het Olympisch zilver in Rio de Janeiro; Nouchka heeft zich nu verzekerd van een bronzen medaille en de kleur wordt nog mooier als zij opnieuw wint van Lauren Price (foto door José Medina van Mesa Sport Rotterdam) 

 

31-07-2021