Ongeluk na racen auto over trambaan

Ongeluk na racen auto over trambaan

SCHIEDAM - In de foto hierboven zie je wat er van een auto is overgebleven, die vanochtend op de trambaan op de Broersvest bij een eenzijdig ongeval betrokken was. Naar vermoeden van de politie heeft de bestuurder te hard gereden.

wagens

Hierboven zie je twee wagens die de trambaan reinigen op de Broersvest in Schiedam, nadat er een ongeluk met een auto is geweest. Naar aanleiding van een ongeval op de Broersvest, wordt het wegdek door Irado en het milieu-incidenten reinigingsbedrijf WilchemBV gereinigd, zo meldt het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam vanochtend. Het wegdek lag vol met glas, brokstukken en olie van de bij het ongeval op de trambaan betrokken auto.

De politie meldt: "Vanochtend zijn onze mensen van Forensische Opsporing-Verkeer (VOA/verkeersongevallenanalyse) bezig geweest met de afhandeling van een ongeval. Waar de beelden (zie eerste foto in dit artikel) doen vermoeden dat het een aanrijding met een tram betreft, is dit een eenzijdig ongeval. Vermoedelijk heeft deze bestuurder te hard gereden en zijn aandacht op andere zaken gericht dan de verkeerssituatie. De 6 inzittenden uit het voertuig zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht."

Het was vanochtend nog donker toen het ongeluk gebeurde. Op social media meldden omwonenden, die thuis hun ochtendkrant aan het lezen waren, dat er loeihard op de trambaan werd gereden en dat de auto waarmee het ongeval gebeurde een Audi betreft.

Bron foto's team Toezicht & Handhaving gemeente Schiedam en Politie team FO

fotobrontenw

02-01-2021