Sportschoolhouder Patrick Lagerwaard was zelf slachtoffer van geweld

Binnenkort is er een online training hoe te handelen bij geweld

Binnenkort is er een online training hoe te handelen bij geweld

SCHIEDAM - Sportschoolhouder Patrick Lagerwaard gaat zich inzetten voor mensen die te maken krijgen met geweld of daar al slachtoffer van zijn geweest. Samen met ondernemer Ricardo Nielsen maakt Patrick een gratis online programma. Jan Willem de Boer ging op bezoek in de sportschool.

Patrick Lagerwaard is zelf al enkele malen het slachtoffer geworden van geweld. Onder meer is hij overvallen. Hij weet dus hoe het voelt om het te hebben meegemaakt.

In de online training gaat hij tips geven over hoe geweld mogelijk voorkomen kan worden (preventie) en hoe te handelen op het moment dat je overvallen wordt of op andere manier onverwacht met geweld wordt geconfronteerd. De reacties van mensen zijn ruwweg te onderscheiden in: bevriezen of vluchten of van je af vechten. Dat laatste is het allerlaatste wat je moet doen, vindt hij. En: blijf zo rustig mogelijk en kijk goed, is zijn advies. 

Als het voorbij is, komt de verwerking. Dan is het bijvoorbeeld goed om met lotgenoten te kunnen praten, zo is de persoonlijke ervaring van Patrick. 'Je hebt goed gehandeld, is waar je achteraf behoefte aan hebt om te horen. Verwijten krijgen, daar schiet je niets mee op', aldus Patrick.

Je kunt het interview door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam met Patrick Lagerwaard zien door onderstaande afbeelding aan te klikken.

 

 

19-02-2021