Wethouder Antoinette Laan van o.a. Bouwen en Wonen

Onze stad biedt een thuis aan elke Schiedammer

Onze stad biedt een thuis  aan elke Schiedammer

SCHIEDAM - Wethouder Antoinette Laan van o.a. Bouwen en Wonen opent op zaterdag 12 oktober om 10.00 uur op feestelijke wijze de Nieuwbouwdag Schiedam 2024. “Elk jaar ben ik blij dat we zoveel woningzoekenden de bouwplannen in Schiedam kunnen tonen. We verwachten bij deze negende editie weer tussen de 1600 en 2000 bezoekers. Als gemeente doen we ons best om projectontwikkelaars aan te trekken die duurzame woningen kunnen bouwen voor elke portemonnee, voor kopers en huurders én voor verschillende levensfasen. Onze stad wil een thuis bieden aan elke Schiedammer.”

Trots
Wethouder Laan is trots op projecten die zich gaan tonen na jaren van voorbereiding: “We zien nu de eerste bewoners van Dirkzwager met veel plezier in hun nieuwe huizen wonen. Daar komen in totaal zo’n 140 woningen. Het wordt een leuke nieuwe wijk in het centrum. Binnenkort start daar de bouw van de eerste appartementen.

Dit jaar is ook gestart met ENTREE op het terrein van De Glasfabriek waar zo’n 740 woningen worden gebouwd. Komend jaar gaat Schieveste starten met circa 3.000 woningen.

Pal tegen Schiedam gaat de Merwehaven in ontwikkeling. De gemeente Rotterdam bouwt daar in het M4H-gebied ongeveer 2.500 woningen. Dit jaar tonen zij die plannen ook op onze Nieuwbouwdag.

In 2025 vieren we met het 750-jarig bestaan van Schiedam de Stad van de Toekomst. We hopen dat al die woningen iedereen een mooie toekomst gaan geven.”

7.000 nieuwe woningen tot 2030
In Schiedam worden tot 2030 zo’n 7.000 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Nieuwsgierige woningzoekenden kunnen zich aanmelden voor de Nieuwbouwdag 2024. Op zaterdag 12 oktober presenteren circa 20 standhouders de nieuwbouwplannen in de Havenkerk aan de Lange Haven 72.

Aanmelden
De projectontwikkelaars, makelaars, Servicepunt Woningverbetering, financieel adviseurs, de gemeente Schiedam en Schiedam Partners willen op de Nieuwbouwdag Schiedam 2024 iedereen alle ruimte en tijd geven voor het beantwoorden van vragen. Meld je daarom gratis aan voor een entreetijd tussen 10.00 en 12.00 uur, tussen 12.00 en 14.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. Aanmelden kan via de website nieuwbouwdagschiedam.nl.  Iedereen mag na binnenkomst zo lang blijven als gewenst.

Vouwkaart en film
Bezoekers krijgen bij de entree een gratis linnen tasje met een vouwkaart waarop alle projecten staan met QR-codes die naar de betreffende project-websites leiden. Deze vouwkaart is later ook gratis op te halen bij SDAM in het i-Punt in De Waag aan de Lange Kerkstraat 39.

Tijdens de nieuwbouwdag gaat een film in première die alle tekeningen van nieuwbouwprojecten toont en waarin een mooi beeld wordt geschetst van de bijna 750 jaar oude, en volop levendige stad Schiedam.

Foto:
Jan van der Ploeg

Op de foto Dirkzwager-terrein vlnr: woningbouwregisseur Alexander Keizer, wethouder Bouwen en Wonen Antoinette Laan, senior beleidsadviseur Wonen Ilze Tas en beleidsadviseur Wonen Ismail Haji-Ali.

30-08-2024