Boa's in Schiedam mogen en kunnen wél boetes uitschrijven aan overtreders avondklok

Boa's in Schiedam mogen en kunnen wél boetes uitschrijven aan overtreders avondklok

SCHIEDAM - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in ons land mogen vanaf maandag ook een boete uitschrijven aan mensen die in overtreding zijn met de avondklok. Ook de boa's in Schiedam gaan handhaven op de avondklok.

"We stemmen goed met de politie af wanneer we boa's wel en niet inzetten. Toezicht & Handhaving en de politie werken normaal ook al veel samen. Nu de avondklok is ingesteld, is afgesproken dat de boa's van Toezicht & Handhaving met name overdag werken, zodat de politie meer capaciteit kan vrijmaken voor de avond en de nacht", aldus een woordvoerder van de gemeente Schiedam. Deze vervolgt: "Maar dat is dus niet hetzelfde als dat de boa's in Schiedam niet willen of mogen of kunnen handhaven." 

Er was enige onduidelijkheid ontstaan, doordat het 'met name overdag' ingezet worden van de boa's, door sommigen uitgelegd was als, dat de boa's in Schiedam de avondklok dus in het geheel niet zouden gaan handhaven. 

Voor heel ons land gold dat boa's niet de bevoegdheid hadden om een avondklok-maatregel te handhaven. Na landelijk overleg met het ministerie van Justitie en Veiligheid is nu geregeld, dat de boa's die bevoegdheid wél hebben.

Lees ook ons eerdere artikel: 
Als er een avondklok komt, mogen BOA's die (nog) niet gaan handhaven: https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/als-er-een-avondklok-komt-mogen-boas-die-nog-niet-gaan-handhaven

 

 

26-01-2021