Kinderkledingbank in Nieuwland moet half maart sluiten

Ook pand van Kinderkledingbank sneuvelt onder de sloopkogel

Ook pand van Kinderkledingbank sneuvelt onder de sloopkogel

SCHIEDAM - Aan de M.C.M. de Grootstraat 19 in Schiedam Nieuwland is de Kinderkledingbank gevestigd. Ook deze flats in de omgeving van de Parkweg worden gesloopt. De Kinderkledingbank moet binnen twee maanden het pand verlaten. Er is geen vervangende ruimte. Politieke partij DENK Schiedam heeft over deze situatie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De vragen en de inleiding erop lees je hieronder.

"DENK heeft vernomen dat de kinderkledingbank medio maart 2021 de deuren moet sluiten vanwege de sloop van haar huidige onderkomen. Helaas zijn vele Schiedammers afhankelijk van de kinderkledingbank en het is wat DENK betreft onbestaanbaar dat essentiële diensten zoals een kledingbank noodgedwongen haar deuren moet sluiten. DENK is van mening dat het college van B&W alles in het werk moet stellen om een definitieve sluiting van de kinderkledingbank te voorkomen en stelt daarom de onderstaande vragen:

1. Is het college van B&W op de hoogte van de sluiting van de kinderkledingbank?
2. Hoe kijkt het college van B&W naar de mogelijke sluiting van de kinderkledingbank?
3. Kan het college aangeven waarom Woonplus geen alternatieve locatie heeft kunnen voorstellen aan de kinderkledingbank?
4. Welke inspanningen heeft het college van B&W reeds verricht om te zorgen voor een onderkomen voor de kinderkledingbank?
5. Heeft het college het maatschappelijk middenveld in Schiedam geconsulteerd om op zoek te gaan naar een onderkomen voor de kinderkledingbank? Zo nee, waarom niet?
6. Is het college B&W bereid om binnen leegstaand maatschappelijk vastgoed van gemeente Schiedam te kijken naar de mogelijkheden om de kinderkledingbank -al dan niet in de vorm van noodopvang - onder te brengen? Zo nee, waarom niet?
7. Kan het college toezeggen dat alles in het werk wordt gesteld om ervoor te zorgen dat de kinderkledingbank niet genoodzaakt wordt om de deuren te sluiten?"

Zie ook ons andere artikel over dit onderwerp:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/kinderkledingbank-heeft-geloof-in-een-snelle-doorstart

 

27-01-2021