Politie roept tienjarige automoblist een halt toe

Politie roept tienjarige automoblist een halt toe

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Enkele dagen geleden heeft de politie opgetreden tegen de eigenaar van een VW Golf die in de Spaansepolder zijn tienjarige zoontje een stukje liet rijden.

Enkele dagen geleden zag een agent van de Politie Delfshaven een Volkswagen Golf rijden in de Spaansepolder. De kruin van de bestuurder kwam nog maar net boven het stuur uit. Bij de op deze waarneming volgende controle bleek dat er een kind achter het stuur zat, zo meldde de Politie Delfshaven. "Als je denkt dat het niet gekker kan, blijkt het om een 10-jarige Roemeense jongen te gaan. Op bezoek bij familie in Nederland", aldus de politie. 

"Bij de politie zeggen we vaak; verbaas je niet, verwonder je slechts. Ongelofelijk en de eigenaar van de auto zat er naast. Hij verklaarde dat hij vond dat het ventje prima kon rijden en wel een rondje mocht maken. Niet op een afgesloten terrein natuurlijk, maar gewoon door Rotterdam."

Kinderen van deze leeftijd kunnen geen bekeuring krijgen, zo laat de politie weten. De eigenaar van de auto kreeg wel een boete van 280 euro omdat hij iemand liet rijden zonder rijbewijs. "En wij denken dat ze er dan heel goed vanaf komen", zo besloot de politie. 

30-12-2020